
Składniki
1 kilogram
250 gramów
0.5 kilograma
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Odlożyć na bok 1/4 ilości ziemniaków i w te miejsce dodać mąkę ziemniaczaną.Dodać pozostałe ziemniaki. Zagnieść.
Krok 2
Formować płaskie placuszki , ułożyć na nich połówkę śliwki i utoczyć knedla.
Krok 3
Zagotować osoloną wodę, gotować na małym ogniu od moment wypłynięcia przez ok 5 minut. Gotowe polać śmietaną , posypać cukrem i cynamonem. SMACZNEGO!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















