
Składniki
1 kilogram
250 gramów
0.5 kilograma
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Odlożyć na bok 1/4 ilości ziemniaków i w te miejsce dodać mąkę ziemniaczaną.Dodać pozostałe ziemniaki. Zagnieść.
Krok 2
Formować płaskie placuszki , ułożyć na nich połówkę śliwki i utoczyć knedla.
Krok 3
Zagotować osoloną wodę, gotować na małym ogniu od moment wypłynięcia przez ok 5 minut. Gotowe polać śmietaną , posypać cukrem i cynamonem. SMACZNEGO!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej