
Składniki
3
2 sztuki
6
250
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Bułki pokrój w kostkę grubości 1 cm. Przełóż do miski.
Krok 3
Dodaj jajka, posiekaną natkę oraz bulion warzywny. Wymieszaj i wyrób jednolitą masę.
Krok 4
Rozłóż duży kawałek folii spożywczej. Nałóż połowę masy i uformuj wałek. Następnie zawiń ścisło w folię, końce zwiąż. Z drugą połową masy zrób to samo.
Krok 5
W garnku zagotuj wodę, włóż batony do wrzątku, zmniejsz ogień i gotuj 45 minut.
Krok 6
Wyjmij z wody i wystudź w folii. Gdy będą już zimne rozetnij folię i krój grube plastry grubości 2 cm. Podawaj polane grzybowym sosem.
Krok 1
Sos Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej