Knedle z bułki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle z bułki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3

2 sztuki

6

250

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Bułki pokrój w kostkę grubości 1 cm. Przełóż do miski.

Krok 3

Dodaj jajka, posiekaną natkę oraz bulion warzywny. Wymieszaj i wyrób jednolitą masę.

Krok 4

Rozłóż duży kawałek folii spożywczej. Nałóż połowę masy i uformuj wałek. Następnie zawiń ścisło w folię, końce zwiąż. Z drugą połową masy zrób to samo.

Krok 5

W garnku zagotuj wodę, włóż batony do wrzątku, zmniejsz ogień i gotuj 45 minut.

Krok 6

Wyjmij z wody i wystudź w folii. Gdy będą już zimne rozetnij folię i krój grube plastry grubości 2 cm. Podawaj polane grzybowym sosem.

Krok 1

Sos Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej