
Składniki
3
2 sztuki
6
250
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Bułki pokrój w kostkę grubości 1 cm. Przełóż do miski.
Krok 3
Dodaj jajka, posiekaną natkę oraz bulion warzywny. Wymieszaj i wyrób jednolitą masę.
Krok 4
Rozłóż duży kawałek folii spożywczej. Nałóż połowę masy i uformuj wałek. Następnie zawiń ścisło w folię, końce zwiąż. Z drugą połową masy zrób to samo.
Krok 5
W garnku zagotuj wodę, włóż batony do wrzątku, zmniejsz ogień i gotuj 45 minut.
Krok 6
Wyjmij z wody i wystudź w folii. Gdy będą już zimne rozetnij folię i krój grube plastry grubości 2 cm. Podawaj polane grzybowym sosem.
Krok 1
Sos Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej