
Składniki
3
2 sztuki
6
250
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Bułki pokrój w kostkę grubości 1 cm. Przełóż do miski.
Krok 3
Dodaj jajka, posiekaną natkę oraz bulion warzywny. Wymieszaj i wyrób jednolitą masę.
Krok 4
Rozłóż duży kawałek folii spożywczej. Nałóż połowę masy i uformuj wałek. Następnie zawiń ścisło w folię, końce zwiąż. Z drugą połową masy zrób to samo.
Krok 5
W garnku zagotuj wodę, włóż batony do wrzątku, zmniejsz ogień i gotuj 45 minut.
Krok 6
Wyjmij z wody i wystudź w folii. Gdy będą już zimne rozetnij folię i krój grube plastry grubości 2 cm. Podawaj polane grzybowym sosem.
Krok 1
Sos Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej