Knedle ziemniaczana z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle ziemniaczana z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

1 sztuka

null

1 łyżka

1.5 szklanki

0.2 sztuki

300 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepuść ser przez maszynkę, po czym dodaj żółtko, masło i cukier. Utrzyj na gładką masę.

Krok 2

Dokładnie umyj ziemniaki, opłucz, ugotuj, odcedź, ostudź, obierz i przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Dodaj mąkę, jajko.

Krok 4

Pokrój na kawałki. Każdy kawałek ciasta spłaszcz, po czym do środka włóż nadzienie, zlep i uformuj zgrabne kulki.

Krok 5

Knedle wrzucaj partiami do wrzącej, osolonej wody. Przykryj i gotuj.

Krok 6

Wyjmij łyżką, przelej gorącą woda i odsącz. Oprósz bułką tartą i masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej