Knedle ziemniaczana z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle ziemniaczana z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

1 sztuka

null

1 łyżka

1.5 szklanki

0.2 sztuki

300 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepuść ser przez maszynkę, po czym dodaj żółtko, masło i cukier. Utrzyj na gładką masę.

Krok 2

Dokładnie umyj ziemniaki, opłucz, ugotuj, odcedź, ostudź, obierz i przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Dodaj mąkę, jajko.

Krok 4

Pokrój na kawałki. Każdy kawałek ciasta spłaszcz, po czym do środka włóż nadzienie, zlep i uformuj zgrabne kulki.

Krok 5

Knedle wrzucaj partiami do wrzącej, osolonej wody. Przykryj i gotuj.

Krok 6

Wyjmij łyżką, przelej gorącą woda i odsącz. Oprósz bułką tartą i masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej