Knedle ziemniaczana z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle ziemniaczana z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

1 sztuka

null

1 łyżka

1.5 szklanki

0.2 sztuki

300 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepuść ser przez maszynkę, po czym dodaj żółtko, masło i cukier. Utrzyj na gładką masę.

Krok 2

Dokładnie umyj ziemniaki, opłucz, ugotuj, odcedź, ostudź, obierz i przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Dodaj mąkę, jajko.

Krok 4

Pokrój na kawałki. Każdy kawałek ciasta spłaszcz, po czym do środka włóż nadzienie, zlep i uformuj zgrabne kulki.

Krok 5

Knedle wrzucaj partiami do wrzącej, osolonej wody. Przykryj i gotuj.

Krok 6

Wyjmij łyżką, przelej gorącą woda i odsącz. Oprósz bułką tartą i masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej