
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
null
20 sztuk
2 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Po ugotowaniu ostudź i zmiel lub przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Dodaj potem 2 jajka i mąkę. Ugnieć ciasto.
Krok 3
Morele wydryluj,a w miejsce pestek włóż kostki cukru.
Krok 4
Z ciasta uformuj małe placuszki, na które połóż morelę i zalep ciasto naokoło. Tak gotowe knedle gotuj w lekko osolonej wodzie, do chwili gdy wypłyną na wierz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej