Knedle na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle na słodko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

null

20 sztuk

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Po ugotowaniu ostudź i zmiel lub przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Dodaj potem 2 jajka i mąkę. Ugnieć ciasto.

Krok 3

Morele wydryluj,a w miejsce pestek włóż kostki cukru.

Krok 4

Z ciasta uformuj małe placuszki, na które połóż morelę i zalep ciasto naokoło. Tak gotowe knedle gotuj w lekko osolonej wodzie, do chwili gdy wypłyną na wierz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej