Knedle z sosem myśliwskim przepis – Zobacz na przepisy.pl

Knedle z sosem myśliwskim

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

300 mililitrów

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki pokroić w plastry i włożyć do miseczki. Mleko zagotować i zalać nim bułki. Odstawić aż zmiękną. Następnie dodać jajko, posiekana natkę pietruszki, pieprz i sól do smaku. Wszystko wyrobić ręką na jednolita masę, po czym dodać mąkę. Ponownie wymieszać. W dużym garnku zagotować wodę lekko osolona. Z masy wilgotnymi rękoma uformować niewielkie kule i ostrożnie wkładać do gotującej się wody. Zmniejszyć płomień, gotować ok 15 minut. Wyjąc i osaczyć. Rozgrzać patelnie z masłem i obsmażyć knedle na rumiano.

Krok 2

Mięso obok kostki delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawa do mies.. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso z obu stron na rumiano. Przykryć i zostawić w cieple.

Krok 3

Do wody dodaj sos myśliwski, zagotuj na wolnym ogniu, następnie włóż do niego usmażone kotlety, pogrzej. Wyłóż na talerz razem knedlami.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej