Knedle z sosem myśliwskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle z sosem myśliwskim

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

300 mililitrów

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki pokroić w plastry i włożyć do miseczki. Mleko zagotować i zalać nim bułki. Odstawić aż zmiękną. Następnie dodać jajko, posiekana natkę pietruszki, pieprz i sól do smaku. Wszystko wyrobić ręką na jednolita masę, po czym dodać mąkę. Ponownie wymieszać. W dużym garnku zagotować wodę lekko osolona. Z masy wilgotnymi rękoma uformować niewielkie kule i ostrożnie wkładać do gotującej się wody. Zmniejszyć płomień, gotować ok 15 minut. Wyjąc i osaczyć. Rozgrzać patelnie z masłem i obsmażyć knedle na rumiano.

Krok 2

Mięso obok kostki delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawa do mies.. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso z obu stron na rumiano. Przykryć i zostawić w cieple.

Krok 3

Do wody dodaj sos myśliwski, zagotuj na wolnym ogniu, następnie włóż do niego usmażone kotlety, pogrzej. Wyłóż na talerz razem knedlami.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej