Knedle z sosem myśliwskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle z sosem myśliwskim

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki pokroić w plastry i włożyć do miseczki. Mleko zagotować i zalać nim bułki. Odstawić aż zmiękną. Następnie dodać jajko, posiekana natkę pietruszki, pieprz i sól do smaku. Wszystko wyrobić ręką na jednolita masę, po czym dodać mąkę. Ponownie wymieszać. W dużym garnku zagotować wodę lekko osolona. Z masy wilgotnymi rękoma uformować niewielkie kule i ostrożnie wkładać do gotującej się wody. Zmniejszyć płomień, gotować ok 15 minut. Wyjąc i osaczyć. Rozgrzać patelnie z masłem i obsmażyć knedle na rumiano.

Krok 2

Mięso obok kostki delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawa do mies.. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso z obu stron na rumiano. Przykryć i zostawić w cieple.

Krok 3

Do wody dodaj sos myśliwski, zagotuj na wolnym ogniu, następnie włóż do niego usmażone kotlety, pogrzej. Wyłóż na talerz razem knedlami.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle z sosem myśliwskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej