
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżki
null
null
3 sztuki
35 gramów
10 dekagramów
3 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oczyść z ziemi, dokładnie umyj i posiekaj.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i smaż na patelni. Dodaj grzyby i duś je razem. Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 3
Następnie pokrój w kostkę bułki i wrzuć do całości. Mieszaj do momentu, gdy bułki wchłoną sos.
Krok 4
Powstałą masę wymieszaj z jajkiem.
Krok 5
Ziemniaki ugotuj i przestudź. przeciśnij przez praskę. Dosyp mąkę, dodaj jajka i wyrób ciasto. Podziel je na kawałki i nadziewaj farszem z grzybów oraz bułki.
Krok 6
Knedle gotuj w lekko osolonej wodzie. Podawaj posypane zeszkloną cebulą i słoniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej