Knedle nadziewane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle nadziewane grzybami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 łyżki

null

null

3 sztuki

35 gramów

10 dekagramów

3 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść z ziemi, dokładnie umyj i posiekaj.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i smaż na patelni. Dodaj grzyby i duś je razem. Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Następnie pokrój w kostkę bułki i wrzuć do całości. Mieszaj do momentu, gdy bułki wchłoną sos.

Krok 4

Powstałą masę wymieszaj z jajkiem.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj i przestudź. przeciśnij przez praskę. Dosyp mąkę, dodaj jajka i wyrób ciasto. Podziel je na kawałki i nadziewaj farszem z grzybów oraz bułki.

Krok 6

Knedle gotuj w lekko osolonej wodzie. Podawaj posypane zeszkloną cebulą i słoniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Efektowne koreczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej