Knedle nadziewane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Knedle nadziewane grzybami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

35 gramów

null

10 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść z ziemi, dokładnie umyj i posiekaj.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i smaż na patelni. Dodaj grzyby i duś je razem. Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Następnie pokrój w kostkę bułki i wrzuć do całości. Mieszaj do momentu, gdy bułki wchłoną sos.

Krok 4

Powstałą masę wymieszaj z jajkiem.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj i przestudź. przeciśnij przez praskę. Dosyp mąkę, dodaj jajka i wyrób ciasto. Podziel je na kawałki i nadziewaj farszem z grzybów oraz bułki.

Krok 6

Knedle gotuj w lekko osolonej wodzie. Podawaj posypane zeszkloną cebulą i słoniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej