
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżki
null
null
3 sztuki
35 gramów
10 dekagramów
3 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oczyść z ziemi, dokładnie umyj i posiekaj.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i smaż na patelni. Dodaj grzyby i duś je razem. Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 3
Następnie pokrój w kostkę bułki i wrzuć do całości. Mieszaj do momentu, gdy bułki wchłoną sos.
Krok 4
Powstałą masę wymieszaj z jajkiem.
Krok 5
Ziemniaki ugotuj i przestudź. przeciśnij przez praskę. Dosyp mąkę, dodaj jajka i wyrób ciasto. Podziel je na kawałki i nadziewaj farszem z grzybów oraz bułki.
Krok 6
Knedle gotuj w lekko osolonej wodzie. Podawaj posypane zeszkloną cebulą i słoniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej