Knedle nadziewane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle nadziewane grzybami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 łyżki

null

null

3 sztuki

35 gramów

10 dekagramów

3 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść z ziemi, dokładnie umyj i posiekaj.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i smaż na patelni. Dodaj grzyby i duś je razem. Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Następnie pokrój w kostkę bułki i wrzuć do całości. Mieszaj do momentu, gdy bułki wchłoną sos.

Krok 4

Powstałą masę wymieszaj z jajkiem.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj i przestudź. przeciśnij przez praskę. Dosyp mąkę, dodaj jajka i wyrób ciasto. Podziel je na kawałki i nadziewaj farszem z grzybów oraz bułki.

Krok 6

Knedle gotuj w lekko osolonej wodzie. Podawaj posypane zeszkloną cebulą i słoniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej