Knedle nadziewane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle nadziewane grzybami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 łyżki

null

null

3 sztuki

35 gramów

10 dekagramów

3 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść z ziemi, dokładnie umyj i posiekaj.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i smaż na patelni. Dodaj grzyby i duś je razem. Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Następnie pokrój w kostkę bułki i wrzuć do całości. Mieszaj do momentu, gdy bułki wchłoną sos.

Krok 4

Powstałą masę wymieszaj z jajkiem.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj i przestudź. przeciśnij przez praskę. Dosyp mąkę, dodaj jajka i wyrób ciasto. Podziel je na kawałki i nadziewaj farszem z grzybów oraz bułki.

Krok 6

Knedle gotuj w lekko osolonej wodzie. Podawaj posypane zeszkloną cebulą i słoniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej