
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżki
null
null
3 sztuki
35 gramów
10 dekagramów
3 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oczyść z ziemi, dokładnie umyj i posiekaj.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i smaż na patelni. Dodaj grzyby i duś je razem. Dopraw Delikatem Knorr.
Krok 3
Następnie pokrój w kostkę bułki i wrzuć do całości. Mieszaj do momentu, gdy bułki wchłoną sos.
Krok 4
Powstałą masę wymieszaj z jajkiem.
Krok 5
Ziemniaki ugotuj i przestudź. przeciśnij przez praskę. Dosyp mąkę, dodaj jajka i wyrób ciasto. Podziel je na kawałki i nadziewaj farszem z grzybów oraz bułki.
Krok 6
Knedle gotuj w lekko osolonej wodzie. Podawaj posypane zeszkloną cebulą i słoniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej