Knedle serowo - truskawkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle serowo - truskawkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

3 łyżki

0.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zmiel razem z ugotowanymi ziemniakami.

Krok 2

Dodaj mąkę, jajka, mąkę ziemniaczaną i zagnieć ciasto.

Krok 3

Rwij po kawałku ciasta, lekko rozpłaszczaj i wkładaj po jednej truskawce do środka, a następnie formuj knedle.

Krok 4

Knedle włóż do zagotowanej, lekko osolonej wody. Gotuj na małym ogniu około 4-5 minut od wypłynięcia.

Krok 5

Wyjmuj łyżką cedzakową. Składniki musu zmiksuj i pole ciepłe knedle.

1

Opinie o przepisie

  • GENOWEFA SZYMANSKA

    GENOWEFA SZYMANSKA , 15.06.2016

    a gdzie sa produkty.NIE WIADOMO ILE CZEGO

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jajecznica z serem feta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej