
Składniki
2 sztuki
2 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
3 łyżki
0.5 kilograma
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zmiel razem z ugotowanymi ziemniakami.
Krok 2
Dodaj mąkę, jajka, mąkę ziemniaczaną i zagnieć ciasto.
Krok 3
Rwij po kawałku ciasta, lekko rozpłaszczaj i wkładaj po jednej truskawce do środka, a następnie formuj knedle.
Krok 4
Knedle włóż do zagotowanej, lekko osolonej wody. Gotuj na małym ogniu około 4-5 minut od wypłynięcia.
Krok 5
Wyjmuj łyżką cedzakową. Składniki musu zmiksuj i pole ciepłe knedle.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej