Knedle serowo - truskawkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle serowo - truskawkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

3 łyżki

0.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zmiel razem z ugotowanymi ziemniakami.

Krok 2

Dodaj mąkę, jajka, mąkę ziemniaczaną i zagnieć ciasto.

Krok 3

Rwij po kawałku ciasta, lekko rozpłaszczaj i wkładaj po jednej truskawce do środka, a następnie formuj knedle.

Krok 4

Knedle włóż do zagotowanej, lekko osolonej wody. Gotuj na małym ogniu około 4-5 minut od wypłynięcia.

Krok 5

Wyjmuj łyżką cedzakową. Składniki musu zmiksuj i pole ciepłe knedle.

1

Opinie o przepisie

  • GENOWEFA SZYMANSKA

    GENOWEFA SZYMANSKA , 15.06.2016

    a gdzie sa produkty.NIE WIADOMO ILE CZEGO

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kulebiak z dynią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej