
Składniki
2 sztuki
2 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
3 łyżki
0.5 kilograma
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zmiel razem z ugotowanymi ziemniakami.
Krok 2
Dodaj mąkę, jajka, mąkę ziemniaczaną i zagnieć ciasto.
Krok 3
Rwij po kawałku ciasta, lekko rozpłaszczaj i wkładaj po jednej truskawce do środka, a następnie formuj knedle.
Krok 4
Knedle włóż do zagotowanej, lekko osolonej wody. Gotuj na małym ogniu około 4-5 minut od wypłynięcia.
Krok 5
Wyjmuj łyżką cedzakową. Składniki musu zmiksuj i pole ciepłe knedle.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej