
Składniki
2 sztuki
2 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
3 łyżki
0.5 kilograma
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zmiel razem z ugotowanymi ziemniakami.
Krok 2
Dodaj mąkę, jajka, mąkę ziemniaczaną i zagnieć ciasto.
Krok 3
Rwij po kawałku ciasta, lekko rozpłaszczaj i wkładaj po jednej truskawce do środka, a następnie formuj knedle.
Krok 4
Knedle włóż do zagotowanej, lekko osolonej wody. Gotuj na małym ogniu około 4-5 minut od wypłynięcia.
Krok 5
Wyjmuj łyżką cedzakową. Składniki musu zmiksuj i pole ciepłe knedle.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej