Knedle serowo - truskawkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle serowo - truskawkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

3 łyżki

0.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zmiel razem z ugotowanymi ziemniakami.

Krok 2

Dodaj mąkę, jajka, mąkę ziemniaczaną i zagnieć ciasto.

Krok 3

Rwij po kawałku ciasta, lekko rozpłaszczaj i wkładaj po jednej truskawce do środka, a następnie formuj knedle.

Krok 4

Knedle włóż do zagotowanej, lekko osolonej wody. Gotuj na małym ogniu około 4-5 minut od wypłynięcia.

Krok 5

Wyjmuj łyżką cedzakową. Składniki musu zmiksuj i pole ciepłe knedle.

1

Opinie o przepisie

  • GENOWEFA SZYMANSKA

    GENOWEFA SZYMANSKA , 15.06.2016

    a gdzie sa produkty.NIE WIADOMO ILE CZEGO

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle serowo - truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej