Knedle ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

220

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 kilograma

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki utłucz, dodaj do nich mąki, ser oraz jajko. Zagnieć gęste ciasto.

Krok 2

Formuj małe placuszki, w środek wkładaj po 2 połówki śliwki i posyp je cukrem.

Krok 3

Ugotuj w osolonej wodzie. Polej śmietaną i posyp cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej