
Składniki
1 sztuka
0.25 szklanki
2 łyżki
0.5 szklanki
0.5 kilograma
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki utłucz, dodaj do nich mąki, ser oraz jajko. Zagnieć gęste ciasto.
Krok 2
Formuj małe placuszki, w środek wkładaj po 2 połówki śliwki i posyp je cukrem.
Krok 3
Ugotuj w osolonej wodzie. Polej śmietaną i posyp cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Błyskawiczna sałatka jarzynowa
15 min.
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej