
Składniki
1 sztuka
0.25 szklanki
2 łyżki
0.5 szklanki
0.5 kilograma
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki utłucz, dodaj do nich mąki, ser oraz jajko. Zagnieć gęste ciasto.
Krok 2
Formuj małe placuszki, w środek wkładaj po 2 połówki śliwki i posyp je cukrem.
Krok 3
Ugotuj w osolonej wodzie. Polej śmietaną i posyp cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej