Bananowe naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowe naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko, wodę i jajka zmiksuj na ciasto i usmaż naleśniki.

Krok 2

Banana przekrój na połowę wzdłuż.

Krok 3

Połóż połówkę na naleśniku, posyp cynamonem, zwiń i podsmaż na oleju.

Krok 4

Wyłóż na talerz, polej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej