Bananowe naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowe naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko, wodę i jajka zmiksuj na ciasto i usmaż naleśniki.

Krok 2

Banana przekrój na połowę wzdłuż.

Krok 3

Połóż połówkę na naleśniku, posyp cynamonem, zwiń i podsmaż na oleju.

Krok 4

Wyłóż na talerz, polej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej