Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, mleko, wodę i jajka zmiksuj na ciasto i usmaż naleśniki.
Krok 2
Banana przekrój na połowę wzdłuż.
Krok 3
Połóż połówkę na naleśniku, posyp cynamonem, zwiń i podsmaż na oleju.
Krok 4
Wyłóż na talerz, polej śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej