Bananowe naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowe naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko, wodę i jajka zmiksuj na ciasto i usmaż naleśniki.

Krok 2

Banana przekrój na połowę wzdłuż.

Krok 3

Połóż połówkę na naleśniku, posyp cynamonem, zwiń i podsmaż na oleju.

Krok 4

Wyłóż na talerz, polej śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jambalaya
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej