
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, mleko, wodę i jajka zmiksuj na ciasto i usmaż naleśniki.
Krok 2
Banana przekrój na połowę wzdłuż.
Krok 3
Połóż połówkę na naleśniku, posyp cynamonem, zwiń i podsmaż na oleju.
Krok 4
Wyłóż na talerz, polej śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej