Zupa dyniowa z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię, marchewkę, pieczarki i ziemniaki obierz. Dynię pokrój w kostkę, marchewkę w plastry, a ziemniaki w ćwiartki.

Krok 2

Warzywa włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj bulionetkę, wymieszaj i gotuj jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej