Zupa dyniowa z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię, marchewkę, pieczarki i ziemniaki obierz. Dynię pokrój w kostkę, marchewkę w plastry, a ziemniaki w ćwiartki.

Krok 2

Warzywa włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj bulionetkę, wymieszaj i gotuj jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej