
Składniki
150 gramów
1 sztuka
1.2 litra
1 sztuka
1 łyżeczka
1.5 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na paski.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z łyżeczką oliwy, sosem sojowym i cukrem.
Krok 3
Rybę obtocz w mące. Sałatę porwij na kawałki.
Krok 4
Wodę zagotuj z kostką Knorr.
Krok 5
Następnie włóż kawałki ryby i gotuj jeszcze przez 10 minut. Na talerz wsyp ryż i dodaj porwane liście sałaty. Zalej gorącą zupą i natychmiast podawaj.
Krok 6
Dodaj pozostały sos sojowy, starty imbir oraz przyprawę w pięciu smakach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa rybna
Daniem, które warto polecić fanom rybnych smaków jest zupa rybna. Rekomendowana w tym przepisie powstaje z filetu z soli. Jej mięso charakteryzuje się tym, że jest delikatne i dzięki temu gotową potrawę przyprawisz na wiele sposobów. Proponowaną przyprawę „Pięć smaków” z powodzeniem zastąpisz inną. Sprawdzi się np. wymieszanie ze sobą koperku, tymianku i estragonu. Intensywnego smaku nada dodatek świeżego, startego imbiru, natomiast pikanterii sos tabasco albo pieprz kajeński. Aby gotowe danie miało gęstszą konsystencję, przygotuj prostą zaprawkę z mąki kukurydzianej, oliwy, cukru i sosu sojowego. Wymieszaj ją z zupą w trakcie gotowania. Ciekawą propozycją na jej podanie jest ułożenie liści sałaty na dnie talerzy, na które będziesz ją wylewać. Dobrze prezentuje się przystrojona listkami pietruszki. Gotowany ryż, będący dodatkiem do zupy możesz z powodzeniem zastąpić chrupiącymi grzankami lub groszkiem ptysiowym. Sprawdź nasz przepis i przyrządź z jego pomocą smaczne danie. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią.
























