Orientalna zupa rybna z filetem z soli i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1.2 litra

1 sztuka

1 łyżeczka

1.5 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na paski.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z łyżeczką oliwy, sosem sojowym i cukrem.

Krok 3

Rybę obtocz w mące. Sałatę porwij na kawałki.

Krok 4

Wodę zagotuj z kostką Knorr.

Krok 5

Następnie włóż kawałki ryby i gotuj jeszcze przez 10 minut. Na talerz wsyp ryż i dodaj porwane liście sałaty. Zalej gorącą zupą i natychmiast podawaj.

Krok 6

Dodaj pozostały sos sojowy, starty imbir oraz przyprawę w pięciu smakach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa rybnaZupa rybna

Daniem, które warto polecić fanom rybnych smaków jest zupa rybna. Rekomendowana w tym przepisie powstaje z filetu z soli. Jej mięso charakteryzuje się tym, że jest delikatne i dzięki temu gotową potrawę przyprawisz na wiele sposobów. Proponowaną przyprawę „Pięć smaków” z powodzeniem zastąpisz inną. Sprawdzi się np. wymieszanie ze sobą koperku, tymianku i estragonu. Intensywnego smaku nada dodatek świeżego, startego imbiru, natomiast pikanterii sos tabasco albo pieprz kajeński. Aby gotowe danie miało gęstszą konsystencję, przygotuj prostą zaprawkę z mąki kukurydzianej, oliwy, cukru i sosu sojowego. Wymieszaj ją z zupą w trakcie gotowania. Ciekawą propozycją na jej podanie jest ułożenie liści sałaty na dnie talerzy, na które będziesz ją wylewać. Dobrze prezentuje się przystrojona listkami pietruszki. Gotowany ryż, będący dodatkiem do zupy możesz z powodzeniem zastąpić chrupiącymi grzankami lub groszkiem ptysiowym. Sprawdź nasz przepis i przyrządź z jego pomocą smaczne danie. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią.