Zupa rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

403 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

333 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

321 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

6 ziaren

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z włoszczyzny, cebuli, kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i przypraw ugotuj wywar.

Zupa rybna - Krok 1

Krok 2

Do gorącego wywaru włóż umyte, oczyszczone i podzielone na kawałki ryby (lub odpady: głowy itp.). Gotuj razem około pół godziny (ewentualnie dopraw do smaku) i przecedź.

Zupa rybna - Krok 2

Krok 3

Podawaj z makaronem lub gotowanymi w zupie małymi kluseczkami kładzionymi.

Zupa rybna - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Sebastian Roguszka

    Sebastian Roguszka , 24.12.2015

    Pyszna na łososiu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa rybnaZupa rybna

Zupa rybna to danie obecne niemal we wszystkich kuchniach świata. Przyrządzana z ryb rzecznych oraz morskich, często w towarzystwie owoców morza, a nawet rybiej ikry, ma swoich wielkich fanów. Tym, co dodaje zupie rybnej popularności, jest intensywny, esencjonalny smak, który może być pogłębiany poprzez rozmaite dodatki. Najczęściej są to zioła, takie jak tymianek czy ziele angielskie, a w wersjach bardziej eksperymentalnych chili, bazylia, estragon i zioła prowansalskie. Zupa rybna, choć jest daniem w miarę prostym, zazwyczaj smakuje koneserom wykwintnej kuchni. Dlatego jeśli chcesz zadziwić przyjaciół kulinarnymi umiejętnościami, podaj im zupę rybą w popularnej wersji na włoszczyźnie, którą proponujemy w przepisie, lub dopraw ją np. pomidorami i ostrą papryką. Zupa świetnie smakuje w połączeniu z makaronem, kluseczkami lub grzankami. Najlepiej przyrządzać ją ze świeżych ryb. Jeśli czujesz, że to danie, którego musisz spróbować już dziś, zajrzyj do naszego przepisu!