Zupa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
436 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

395 osób wydrukowało

Pobierz pdf

456 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

6 ziaren

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Z włoszczyzny, cebuli, kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i przypraw ugotuj wywar.

Zupa rybna - Krok 1

Krok 2

Do gorącego wywaru włóż umyte, oczyszczone i podzielone na kawałki ryby (lub odpady: głowy itp.). Gotuj razem około pół godziny (ewentualnie dopraw do smaku) i przecedź.

Zupa rybna - Krok 2

Krok 3

Podawaj z makaronem lub gotowanymi w zupie małymi kluseczkami kładzionymi.

Zupa rybna - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Sebastian Roguszka

    Sebastian Roguszka , 24.12.2015

    Pyszna na łososiu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa rybna z karpia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa rybnaZupa rybna

Zupa rybna to danie obecne niemal we wszystkich kuchniach świata. Przyrządzana z ryb rzecznych oraz morskich, często w towarzystwie owoców morza, a nawet rybiej ikry, ma swoich wielkich fanów. Tym, co dodaje zupie rybnej popularności, jest intensywny, esencjonalny smak, który może być pogłębiany poprzez rozmaite dodatki. Najczęściej są to zioła, takie jak tymianek czy ziele angielskie, a w wersjach bardziej eksperymentalnych chili, bazylia, estragon i zioła prowansalskie. Zupa rybna, choć jest daniem w miarę prostym, zazwyczaj smakuje koneserom wykwintnej kuchni. Dlatego jeśli chcesz zadziwić przyjaciół kulinarnymi umiejętnościami, podaj im zupę rybą w popularnej wersji na włoszczyźnie, którą proponujemy w przepisie, lub dopraw ją np. pomidorami i ostrą papryką. Zupa świetnie smakuje w połączeniu z makaronem, kluseczkami lub grzankami. Najlepiej przyrządzać ją ze świeżych ryb. Jeśli czujesz, że to danie, którego musisz spróbować już dziś, zajrzyj do naszego przepisu!