Zupa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

417 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

340 osób wydrukowało

Pobierz pdf

346 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

6 ziaren

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Z włoszczyzny, cebuli, kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr i przypraw ugotuj wywar.

Zupa rybna - Krok 1

Krok 2

Do gorącego wywaru włóż umyte, oczyszczone i podzielone na kawałki ryby (lub odpady: głowy itp.). Gotuj razem około pół godziny (ewentualnie dopraw do smaku) i przecedź.

Zupa rybna - Krok 2

Krok 3

Podawaj z makaronem lub gotowanymi w zupie małymi kluseczkami kładzionymi.

Zupa rybna - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Sebastian Roguszka

    Sebastian Roguszka , 24.12.2015

    Pyszna na łososiu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa rybnaZupa rybna

Zupa rybna to danie obecne niemal we wszystkich kuchniach świata. Przyrządzana z ryb rzecznych oraz morskich, często w towarzystwie owoców morza, a nawet rybiej ikry, ma swoich wielkich fanów. Tym, co dodaje zupie rybnej popularności, jest intensywny, esencjonalny smak, który może być pogłębiany poprzez rozmaite dodatki. Najczęściej są to zioła, takie jak tymianek czy ziele angielskie, a w wersjach bardziej eksperymentalnych chili, bazylia, estragon i zioła prowansalskie. Zupa rybna, choć jest daniem w miarę prostym, zazwyczaj smakuje koneserom wykwintnej kuchni. Dlatego jeśli chcesz zadziwić przyjaciół kulinarnymi umiejętnościami, podaj im zupę rybą w popularnej wersji na włoszczyźnie, którą proponujemy w przepisie, lub dopraw ją np. pomidorami i ostrą papryką. Zupa świetnie smakuje w połączeniu z makaronem, kluseczkami lub grzankami. Najlepiej przyrządzać ją ze świeżych ryb. Jeśli czujesz, że to danie, którego musisz spróbować już dziś, zajrzyj do naszego przepisu!