PRZEPISY.PL

Zamiast barszczu podajcie na wigilię kremową, esencjonalną zupę rybną. Warto wrócić do tej pysznej zupy nie tylko od święta.

Wigilijna zupa rybna - autor: przepisy.pl

Wigilijna zupa rybna

  • 60
  • 6
  • Średnie
  • 0
131
osób dodało do Mniamlisty
131
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • woda2000 ml
  • cukier1 łyżka
  • śmietana 30%1 szklanka
  • mąka2 łyżki
  • ziele angielskie5 szt
  • liść laurowy3 szt
  • ocet1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
Wigilijna zupa rybna – krok 1

Krok 1

Pokrój wszystkie warzywa. Następnie rozpuść w wodzie kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Wigilijna zupa rybna – krok 2

Krok 2

Ugotuj w nim głowy i ogony od karpia, wraz z pokrojonymi warzywami i przyprawami.
Wigilijna zupa rybna – krok 3

Krok 3

Po ugotowaniu wyjmij ryby z wywaru.
Wigilijna zupa rybna – krok 4

Krok 4

Wymieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj ją do wywaru. Przed podaniem całość dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz to za konieczne.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

275
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
128
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Średnie
52
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
82
osoby dodały do Mniamlisty
60''
8
Średnie