Zupa rybna z ryb mieszanych i warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna z ryb mieszanych i warzyw

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

4

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wkładamy głowy i ogony ryb, dodajemy 1 łyżeczkę soli, ziele angielskie i liście laurowe i gotujemy około 15 minut. Następnie wkładamy dzwonka różnych ryb czyli łososia, szczupaka, okonia i gotujemy 10 minut.

Krok 2

W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, oraz mieszankę warzyw i plastry kartofli, doprawiamy 1 łyżką mieszanki (czerwona i zielona papryka w płatkach, oraz gorczyca, pasternak i kminek oraz odrobina soli)1 łyżkę czerwonej papryki i podsmażamy 4 minuty cały czas mieszając. Następnie wlewamy odcedzony wywar rybny, dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, kawałki ugotowanych ryb i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut.

Krok 3

Gdy warzywa będą miękkie możemy zagęścić zupę łyżeczką jasnej zasmażki. Zupę rozlewamy do miseczek, na wierzchu układamy kawałki łososia i dekorujemy natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna  z ryb mieszanych i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna  z ryb mieszanych i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna  z ryb mieszanych i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna  z ryb mieszanych i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna  z ryb mieszanych i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna  z ryb mieszanych i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna  z ryb mieszanych i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna  z ryb mieszanych i warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa rybna  z ryb mieszanych i warzywZupa rybna z ryb mieszanych i warzyw

Zupa rybna z tego przepisu łączy w sobie wiele różnych smaków – zawiera nie tylko kilka gatunków ryb, ale również mieszankę wielu warzyw i przypraw. Połącz te składniki w jednym garnku i stwórz pyszne danie obiadowe. Do przyrządzenia zupy użyj ryb, takich jak: łosoś, szczupak i okoń. Z ich głów i ogonów przygotuj bulion, dodaj do niego ziele angielskie i liść laurowy. W wywarze ugotuj też pozostałe części ryb, pokrojone w tzw. dzwonki. W zupie powinny znaleźć się różne warzywa: żółta i czerwona papryka, marchew, zielona fasolka, kukurydza i ziemniaki. Smaży się je na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku oraz przypraw, takich jak: papryka w płatkach, mielona słodka papryka, kminek, gorczyca, pasternak i chili. Jeśli nie masz pasternaku, możesz zastąpić go pietruszką – ich smaki są do siebie zbliżone. Gotowe warzywa łączy się z przecedzonym rybnym bulionem i kawałkami gotowanych ryb. Możesz także zagęścić zupę odrobiną zasmażki. Danie serwuj na gorąco, układając na wierzchu kawałki łososia i dekorując drobno posiekaną natką pietruszki.