
Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
20 gramów
350 gramów
50 gramów
1.5 litra
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, a następnie oddziel mięso od kości, pokrój na kawałki i włóż do wywaru.
Krok 2
Warzywa oczyść, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i również umieść w wywarze. Gotuj około 30 minut.
Krok 3
Śmietanę wymieszaj z mąką, połącz z rybą i zagotuj.
Krok 4
Dodaj chrzan i dopraw solą oraz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej