Zupa rybna z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

20 gramów

350 gramów

50 gramów

1.5 litra

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, a następnie oddziel mięso od kości, pokrój na kawałki i włóż do wywaru.

Krok 2

Warzywa oczyść, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i również umieść w wywarze. Gotuj około 30 minut.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką, połącz z rybą i zagotuj.

Krok 4

Dodaj chrzan i dopraw solą oraz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Churros
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej