Zupa rybna z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

20 gramów

350 gramów

50 gramów

1.5 litra

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, a następnie oddziel mięso od kości, pokrój na kawałki i włóż do wywaru.

Krok 2

Warzywa oczyść, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i również umieść w wywarze. Gotuj około 30 minut.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką, połącz z rybą i zagotuj.

Krok 4

Dodaj chrzan i dopraw solą oraz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Frytki z batatów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej