Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
20 gramów
350 gramów
50 gramów
1.5 litra
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, a następnie oddziel mięso od kości, pokrój na kawałki i włóż do wywaru.
Krok 2
Warzywa oczyść, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i również umieść w wywarze. Gotuj około 30 minut.
Krok 3
Śmietanę wymieszaj z mąką, połącz z rybą i zagotuj.
Krok 4
Dodaj chrzan i dopraw solą oraz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej