Ryba pieczona z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba pieczona z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 pęczka

4 łyżki

100 mililitrów

0.5 opakowania

8 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj duże naczynie żaroodporne, wyłóż je posiekaną drobno dymką, lekko posól.

Krok 2

Na cebuli ułóż ryby, posyp je solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Pieczarki posiekaj, pomidory pokrój w kostkę i ułóż na rybie. Posyp natką pietruszki.

Krok 4

Ostrożnie polej potrawę winem i przykryj folią aluminiową.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20 - 30 minut.

Krok 6

Do powstałego sosu dodaj śmietanę. Polej nim rybę i trzymaj jeszcze chwilę w cieple.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej