Ryba pieczona z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryba pieczona z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 pęczka

4 łyżki

100 mililitrów

0.5 opakowania

8 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj duże naczynie żaroodporne, wyłóż je posiekaną drobno dymką, lekko posól.

Krok 2

Na cebuli ułóż ryby, posyp je solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Pieczarki posiekaj, pomidory pokrój w kostkę i ułóż na rybie. Posyp natką pietruszki.

Krok 4

Ostrożnie polej potrawę winem i przykryj folią aluminiową.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20 - 30 minut.

Krok 6

Do powstałego sosu dodaj śmietanę. Polej nim rybę i trzymaj jeszcze chwilę w cieple.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej