Ryba pieczona z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba pieczona z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 pęczka

4 łyżki

100 mililitrów

0.5 opakowania

8 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj duże naczynie żaroodporne, wyłóż je posiekaną drobno dymką, lekko posól.

Krok 2

Na cebuli ułóż ryby, posyp je solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Pieczarki posiekaj, pomidory pokrój w kostkę i ułóż na rybie. Posyp natką pietruszki.

Krok 4

Ostrożnie polej potrawę winem i przykryj folią aluminiową.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20 - 30 minut.

Krok 6

Do powstałego sosu dodaj śmietanę. Polej nim rybę i trzymaj jeszcze chwilę w cieple.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miętus w winnym sosie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej