
Składniki
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
0.5 pęczka
4 łyżki
100 mililitrów
0.5 opakowania
8 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj duże naczynie żaroodporne, wyłóż je posiekaną drobno dymką, lekko posól.
Krok 2
Na cebuli ułóż ryby, posyp je solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Pieczarki posiekaj, pomidory pokrój w kostkę i ułóż na rybie. Posyp natką pietruszki.
Krok 4
Ostrożnie polej potrawę winem i przykryj folią aluminiową.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20 - 30 minut.
Krok 6
Do powstałego sosu dodaj śmietanę. Polej nim rybę i trzymaj jeszcze chwilę w cieple.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























