PRZEPISY.PL

Ryba pieczona z warzywami

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • czarny pieprz1 szczypta
  • pieczarki4 szt
  • pomidory2 szt
  • sól1 szczypta
  • natka pietruszki0.5 pęczka
  • sok z cytryny4 łyżki
  • białe wytrawne wino100 ml
  • gęsta kwaśna śmietana0.5 opak
  • dymka posiekana8 szt
    • Krok 1

      Przygotuj duże naczynie żaroodporne, wyłóż je posiekaną drobno dymką, lekko posól.
    • Krok 2

      Na cebuli ułóż ryby, posyp je solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
    • Krok 3

      Pieczarki posiekaj, pomidory pokrój w kostkę i ułóż na rybie. Posyp natką pietruszki.
    • Krok 4

      Ostrożnie polej potrawę winem i przykryj folią aluminiową.
    • Krok 5

      Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20 - 30 minut.
    • Krok 6

      Do powstałego sosu dodaj śmietanę. Polej nim rybę i trzymaj jeszcze chwilę w cieple.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    199
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    99
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    125
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe
    109
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe