Ryba pieczona z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba pieczona z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 pęczka

4 łyżki

100 mililitrów

0.5 opakowania

8 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj duże naczynie żaroodporne, wyłóż je posiekaną drobno dymką, lekko posól.

Krok 2

Na cebuli ułóż ryby, posyp je solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Pieczarki posiekaj, pomidory pokrój w kostkę i ułóż na rybie. Posyp natką pietruszki.

Krok 4

Ostrożnie polej potrawę winem i przykryj folią aluminiową.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20 - 30 minut.

Krok 6

Do powstałego sosu dodaj śmietanę. Polej nim rybę i trzymaj jeszcze chwilę w cieple.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba pieczona z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z ryżu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej