
Składniki
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
0.5 pęczka
4 łyżki
100 mililitrów
0.5 opakowania
8 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj duże naczynie żaroodporne, wyłóż je posiekaną drobno dymką, lekko posól.
Krok 2
Na cebuli ułóż ryby, posyp je solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Pieczarki posiekaj, pomidory pokrój w kostkę i ułóż na rybie. Posyp natką pietruszki.
Krok 4
Ostrożnie polej potrawę winem i przykryj folią aluminiową.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20 - 30 minut.
Krok 6
Do powstałego sosu dodaj śmietanę. Polej nim rybę i trzymaj jeszcze chwilę w cieple.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej