Łosoś a la carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś a la carbonara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

541 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

246 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.

Łosoś a la carbonara - Krok 1

Krok 2

Ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, skrop cytryną i odstaw na 20 minut.

Łosoś a la carbonara - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr w 300 mililitrach wody i zagotuj.

Łosoś a la carbonara - Krok 3

Krok 4

Zalej porcje łososia przygotowanym Fixem Knorr tak, aby łosoś pozostawał widoczny. Posyp lekko startym serem.

Łosoś a la carbonara - Krok 4

Krok 5

Zapiekaj około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem, porcje ryby lekko skrop octem balsamicznym i dopraw do smaku jeśli to konieczne.

Łosoś a la carbonara - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • Magda

    Magda , 24.12.2022

    Czy 10 min to nie za malo czasu?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Daria Gebska

    Daria Gebska , 03.02.2017

    szybki i smaczny;-) polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga  Teterycz-Iwanicka

    Kinga Teterycz-Iwanicka , 28.11.2016

    Pyszne danie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś a la carbonaraŁosoś a la carbonara

Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.