
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
4 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.

Krok 2
Ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, skrop cytryną i odstaw na 20 minut.

Krok 3
Rozmieszaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr w 300 mililitrach wody i zagotuj.

Krok 4
Zalej porcje łososia przygotowanym Fixem Knorr tak, aby łosoś pozostawał widoczny. Posyp lekko startym serem.

Krok 5
Zapiekaj około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem, porcje ryby lekko skrop octem balsamicznym i dopraw do smaku jeśli to konieczne.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej