Łosoś a la carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś a la carbonara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
544 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

248 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.

Łosoś a la carbonara - Krok 1

Krok 2

Ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, skrop cytryną i odstaw na 20 minut.

Łosoś a la carbonara - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr w 300 mililitrach wody i zagotuj.

Łosoś a la carbonara - Krok 3

Krok 4

Zalej porcje łososia przygotowanym Fixem Knorr tak, aby łosoś pozostawał widoczny. Posyp lekko startym serem.

Łosoś a la carbonara - Krok 4

Krok 5

Zapiekaj około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem, porcje ryby lekko skrop octem balsamicznym i dopraw do smaku jeśli to konieczne.

Łosoś a la carbonara - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • Magda

    Magda , 24.12.2022

    Czy 10 min to nie za malo czasu?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Daria Gebska

    Daria Gebska , 03.02.2017

    szybki i smaczny;-) polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga  Teterycz-Iwanicka

    Kinga Teterycz-Iwanicka , 28.11.2016

    Pyszne danie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś a la carbonaraŁosoś a la carbonara

Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.