Łosoś a la carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś a la carbonara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

512 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

null szczypt

null

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.

Łosoś a la carbonara - Krok 1

Krok 2

Ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, skrop cytryną i odstaw na 20 minut.

Łosoś a la carbonara - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr w 300 mililitrach wody i zagotuj.

Łosoś a la carbonara - Krok 3

Krok 4

Zalej porcje łososia przygotowanym Fixem Knorr tak, aby łosoś pozostawał widoczny. Posyp lekko startym serem.

Łosoś a la carbonara - Krok 4

Krok 5

Zapiekaj około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem, porcje ryby lekko skrop octem balsamicznym i dopraw do smaku jeśli to konieczne.

Łosoś a la carbonara - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Daria Gebska

    Daria Gebska , 03.02.2017

    szybki i smaczny;-) polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga  Teterycz-Iwanicka

    Kinga Teterycz-Iwanicka , 28.11.2016

    Pyszne danie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej