Łosoś a la carbonara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś a la carbonara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
545 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.

Łosoś a la carbonara - Krok 1

Krok 2

Ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, skrop cytryną i odstaw na 20 minut.

Łosoś a la carbonara - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr w 300 mililitrach wody i zagotuj.

Łosoś a la carbonara - Krok 3

Krok 4

Zalej porcje łososia przygotowanym Fixem Knorr tak, aby łosoś pozostawał widoczny. Posyp lekko startym serem.

Łosoś a la carbonara - Krok 4

Krok 5

Zapiekaj około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem, porcje ryby lekko skrop octem balsamicznym i dopraw do smaku jeśli to konieczne.

Łosoś a la carbonara - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • Magda

    Magda , 24.12.2022

    Czy 10 min to nie za malo czasu?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Daria Gebska

    Daria Gebska , 03.02.2017

    szybki i smaczny;-) polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga  Teterycz-Iwanicka

    Kinga Teterycz-Iwanicka , 28.11.2016

    Pyszne danie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś a la carbonara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś a la carbonaraŁosoś a la carbonara

Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.