
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
1 sztuka
700 gramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 opakowanie
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku, po czym przełóż do miski.
Krok 2
Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory, podlej odrobiną bulionu i duś do momentu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Dopraw do smaku przyprawami i wymieszaj z mięsem.
Krok 4
Tortille podsmaż z obu stron na złoty kolor, wysmaruj sosem chili i nadziej przygotowanym farszem.
Krok 5
Zwiń w rulony i ciasno ułóż w naczyniu do zapiekania.
Krok 6
Przykryj pozostałym sosem chili i oprósz startym żółtym serem.
Krok 7
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























