Smaczne enchilladas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne enchilladas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

1 sztuka

700 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku, po czym przełóż do miski.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory, podlej odrobiną bulionu i duś do momentu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i wymieszaj z mięsem.

Krok 4

Tortille podsmaż z obu stron na złoty kolor, wysmaruj sosem chili i nadziej przygotowanym farszem.

Krok 5

Zwiń w rulony i ciasno ułóż w naczyniu do zapiekania.

Krok 6

Przykryj pozostałym sosem chili i oprósz startym żółtym serem.

Krok 7

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej