
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
1 sztuka
700 gramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 opakowanie
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku, po czym przełóż do miski.
Krok 2
Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory, podlej odrobiną bulionu i duś do momentu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Dopraw do smaku przyprawami i wymieszaj z mięsem.
Krok 4
Tortille podsmaż z obu stron na złoty kolor, wysmaruj sosem chili i nadziej przygotowanym farszem.
Krok 5
Zwiń w rulony i ciasno ułóż w naczyniu do zapiekania.
Krok 6
Przykryj pozostałym sosem chili i oprósz startym żółtym serem.
Krok 7
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej