Smaczne enchilladas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne enchilladas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

1 sztuka

700 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku, po czym przełóż do miski.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory, podlej odrobiną bulionu i duś do momentu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i wymieszaj z mięsem.

Krok 4

Tortille podsmaż z obu stron na złoty kolor, wysmaruj sosem chili i nadziej przygotowanym farszem.

Krok 5

Zwiń w rulony i ciasno ułóż w naczyniu do zapiekania.

Krok 6

Przykryj pozostałym sosem chili i oprósz startym żółtym serem.

Krok 7

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej