Smaczne enchilladas

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

1 opakowanie

700 gramów

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku, po czym przełóż do miski.

Krok 1

Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory, podlej odrobiną bulionu i duś do momentu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 1

Dopraw do smaku przyprawami i wymieszaj z mięsem.

Krok 1

Tortille podsmaż z obu stron na złoty kolor, wysmaruj sosem chili i nadziej przygotowanym farszem.

Krok 1

Zwiń w rulony i ciasno ułóż w naczyniu do zapiekania.

Krok 1

Przykryj pozostałym sosem chili i oprósz startym żółtym serem.

Krok 1

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej