Smaczne enchilladas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne enchilladas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

1 sztuka

700 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku, po czym przełóż do miski.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory, podlej odrobiną bulionu i duś do momentu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Dopraw do smaku przyprawami i wymieszaj z mięsem.

Krok 4

Tortille podsmaż z obu stron na złoty kolor, wysmaruj sosem chili i nadziej przygotowanym farszem.

Krok 5

Zwiń w rulony i ciasno ułóż w naczyniu do zapiekania.

Krok 6

Przykryj pozostałym sosem chili i oprósz startym żółtym serem.

Krok 7

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne enchilladas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej