Tacos wegetariańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tacos wegetariańskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

195 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój w kostkę cebulę, paprykę i czosnek. Ugotuj marchew i groszek do miękkości. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, czosnek i paprykę.

Tacos wegetariańskie   - Krok 1

Krok 2

Odcedź marchew z groszkiem, dodaj warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory. Dodaj łyżkę przecieru pomidorowego, duś razem przez około 15-20 minut.

Tacos wegetariańskie   - Krok 2

Krok 3

Dodaj chilli, paprykę i bazylię oraz koper i duś jeszcze 2 minuty. Dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Tacos wegetariańskie   - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną. Przygotuj tacos według przepisu na opakowaniu.

Tacos wegetariańskie   - Krok 4

Krok 5

Na gorące tortille wyłóż warzywny farsz i polej sosem.

Tacos wegetariańskie   - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Mira Poprawianka

    Mira Poprawianka , 09.08.2011

    od klikania glod nie mija ;-) a wprost przeciwnie!!!!! ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tacos wegetariańskie  Tacos wegetariańskie

Chrupiące, kukurydziane tacos to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni meksykańskiej. Nic dziwnego – smakują wyśmienicie, a ich przygotowanie jest bardzo proste. Tacos, w przeciwieństwie do burrito lub chili con carne, podawane są raczej jako przystawka, a nie danie główne. Zazwyczaj serwuje się je w towarzystwie sosu, na przykład czosnkowego lub guacamole, czyli przygotowywanego na bazie awokado. W farszu do tacos nie może zabraknąć typowych dla kuchni meksykańskiej składników, takich jak czerwona fasola i chili. Doskonale smakują jednak w wersji wegetariańskiej, czyli bez dodatku mięsa. Przygotowując tacos pamiętaj, że kukurydziane tortille pokojone w małe trójkąty powinny być lekko rumiane, ale nie można ich przysmażyć lub przypiec zbyt mocno, bo staną się suche i stracą elastyczność. Chrupie tacos możesz zrobić samodzielnie lub kupić gotowe.