Tacos wegetariańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tacos wegetariańskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pokrój w kostkę cebulę, paprykę i czosnek. Ugotuj marchew i groszek do miękkości. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, czosnek i paprykę.

Tacos wegetariańskie   - Krok 1

Krok 2

Odcedź marchew z groszkiem, dodaj warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory. Dodaj łyżkę przecieru pomidorowego, duś razem przez około 15-20 minut.

Tacos wegetariańskie   - Krok 2

Krok 3

Dodaj chilli, paprykę i bazylię oraz koper i duś jeszcze 2 minuty. Dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Tacos wegetariańskie   - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną. Przygotuj tacos według przepisu na opakowaniu.

Tacos wegetariańskie   - Krok 4

Krok 5

Na gorące tortille wyłóż warzywny farsz i polej sosem.

Tacos wegetariańskie   - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Mira Poprawianka

    Mira Poprawianka , 09.08.2011

    od klikania glod nie mija ;-) a wprost przeciwnie!!!!! ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tacos wegetariańskie   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tacos wegetariańskie  Tacos wegetariańskie

Chrupiące, kukurydziane tacos to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni meksykańskiej. Nic dziwnego – smakują wyśmienicie, a ich przygotowanie jest bardzo proste. Tacos, w przeciwieństwie do burrito lub chili con carne, podawane są raczej jako przystawka, a nie danie główne. Zazwyczaj serwuje się je w towarzystwie sosu, na przykład czosnkowego lub guacamole, czyli przygotowywanego na bazie awokado. W farszu do tacos nie może zabraknąć typowych dla kuchni meksykańskiej składników, takich jak czerwona fasola i chili. Doskonale smakują jednak w wersji wegetariańskiej, czyli bez dodatku mięsa. Przygotowując tacos pamiętaj, że kukurydziane tortille pokojone w małe trójkąty powinny być lekko rumiane, ale nie można ich przysmażyć lub przypiec zbyt mocno, bo staną się suche i stracą elastyczność. Chrupie tacos możesz zrobić samodzielnie lub kupić gotowe.