Złocisty morszczuk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty morszczuk

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżeczka

5 łyżek

2 łyżeczki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wyjmij z zamrażarki przynajmniej godzinę przed planowanym smażeniem żeby lekko odtajała, ale nie rozmroziłam się zupełnie.

Krok 2

Jajka wybij do miseczki, dodaj mleko, przyprawę uniwersalną i do kurczaka złotego, roztrzep dokładnie.

Krok 3

Kostki rybne obtaczaj kolejno w mące, jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i bułce. Kładź partiami, luźno, na patelnię z rozgrzanym olejem - smaż do zrumienienia z obu stron.

Krok 4

Przełóż obsmażoną rybę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia albo folią aluminiową i wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C żeby doszła w środku i nie była surowa. Podawaj z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Paluszki z mielonego
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej