Złocisty morszczuk

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

5 łyżek

0.5 szklanki

1 szklanka

6 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wyjmij z zamrażarki przynajmniej godzinę przed planowanym smażeniem żeby lekko odtajała, ale nie rozmroziłam się zupełnie.

Krok 2

Jajka wybij do miseczki, dodaj mleko, przyprawę uniwersalną i do kurczaka złotego, roztrzep dokładnie.

Krok 3

Kostki rybne obtaczaj kolejno w mące, jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i bułce. Kładź partiami, luźno, na patelnię z rozgrzanym olejem - smaż do zrumienienia z obu stron.

Krok 4

Przełóż obsmażoną rybę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia albo folią aluminiową i wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C żeby doszła w środku i nie była surowa. Podawaj z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej