Złocisty morszczuk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty morszczuk

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżeczka

5 łyżek

2 łyżeczki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wyjmij z zamrażarki przynajmniej godzinę przed planowanym smażeniem żeby lekko odtajała, ale nie rozmroziłam się zupełnie.

Krok 2

Jajka wybij do miseczki, dodaj mleko, przyprawę uniwersalną i do kurczaka złotego, roztrzep dokładnie.

Krok 3

Kostki rybne obtaczaj kolejno w mące, jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i bułce. Kładź partiami, luźno, na patelnię z rozgrzanym olejem - smaż do zrumienienia z obu stron.

Krok 4

Przełóż obsmażoną rybę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia albo folią aluminiową i wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C żeby doszła w środku i nie była surowa. Podawaj z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej