Złocisty morszczuk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty morszczuk

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżeczka

5 łyżek

2 łyżeczki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wyjmij z zamrażarki przynajmniej godzinę przed planowanym smażeniem żeby lekko odtajała, ale nie rozmroziłam się zupełnie.

Krok 2

Jajka wybij do miseczki, dodaj mleko, przyprawę uniwersalną i do kurczaka złotego, roztrzep dokładnie.

Krok 3

Kostki rybne obtaczaj kolejno w mące, jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i bułce. Kładź partiami, luźno, na patelnię z rozgrzanym olejem - smaż do zrumienienia z obu stron.

Krok 4

Przełóż obsmażoną rybę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia albo folią aluminiową i wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C żeby doszła w środku i nie była surowa. Podawaj z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybki gulasz z papryką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej