Złocisty morszczuk

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

6 sztuk

2 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

6 łyżek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wyjmij z zamrażarki przynajmniej godzinę przed planowanym smażeniem żeby lekko odtajała, ale nie rozmroziłam się zupełnie.

Krok 2

Jajka wybij do miseczki, dodaj mleko, przyprawę uniwersalną i do kurczaka złotego, roztrzep dokładnie.

Krok 3

Kostki rybne obtaczaj kolejno w mące, jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i bułce. Kładź partiami, luźno, na patelnię z rozgrzanym olejem - smaż do zrumienienia z obu stron.

Krok 4

Przełóż obsmażoną rybę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia albo folią aluminiową i wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C żeby doszła w środku i nie była surowa. Podawaj z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej