
Składniki
null
3 sztuki
0.5 litra
6 szklanek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej i wymieszaj z sodą.
Krok 2
Dodaj jajka i jogurt.
Krok 3
Zagnieć ciasto i przygotuj z niego placki wielkości dłoni. Oprósz delikatnie mąką i ułóż na blaszce.
Krok 4
Piecz w piekarniku 40 minut w 150 stopni. W połowie pieczenia odwróć. Po upieczeniu ostudź i podawaj posmarowane masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej