Prażuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prażuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

0.5 litra

6 szklanek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej i wymieszaj z sodą.

Krok 2

Dodaj jajka i jogurt.

Krok 3

Zagnieć ciasto i przygotuj z niego placki wielkości dłoni. Oprósz delikatnie mąką i ułóż na blaszce.

Krok 4

Piecz w piekarniku 40 minut w 150 stopni. W połowie pieczenia odwróć. Po upieczeniu ostudź i podawaj posmarowane masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej