Prażuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

0.5 litra

6 szklanek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej i wymieszaj z sodą.

Krok 2

Dodaj jajka i jogurt.

Krok 3

Zagnieć ciasto i przygotuj z niego placki wielkości dłoni. Oprósz delikatnie mąką i ułóż na blaszce.

Krok 4

Piecz w piekarniku 40 minut w 150 stopni. W połowie pieczenia odwróć. Po upieczeniu ostudź i podawaj posmarowane masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej