
Składniki
null
3 sztuki
0.5 litra
6 szklanek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej i wymieszaj z sodą.
Krok 2
Dodaj jajka i jogurt.
Krok 3
Zagnieć ciasto i przygotuj z niego placki wielkości dłoni. Oprósz delikatnie mąką i ułóż na blaszce.
Krok 4
Piecz w piekarniku 40 minut w 150 stopni. W połowie pieczenia odwróć. Po upieczeniu ostudź i podawaj posmarowane masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej