Prażuchy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

0.5 litra

6 szklanek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej i wymieszaj z sodą.

Krok 2

Dodaj jajka i jogurt.

Krok 3

Zagnieć ciasto i przygotuj z niego placki wielkości dłoni. Oprósz delikatnie mąką i ułóż na blaszce.

Krok 4

Piecz w piekarniku 40 minut w 150 stopni. W połowie pieczenia odwróć. Po upieczeniu ostudź i podawaj posmarowane masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prażuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej