
Składniki
null
3 sztuki
0.5 litra
6 szklanek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej i wymieszaj z sodą.
Krok 2
Dodaj jajka i jogurt.
Krok 3
Zagnieć ciasto i przygotuj z niego placki wielkości dłoni. Oprósz delikatnie mąką i ułóż na blaszce.
Krok 4
Piecz w piekarniku 40 minut w 150 stopni. W połowie pieczenia odwróć. Po upieczeniu ostudź i podawaj posmarowane masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej