
Składniki
null
3 sztuki
0.5 litra
6 szklanek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej i wymieszaj z sodą.
Krok 2
Dodaj jajka i jogurt.
Krok 3
Zagnieć ciasto i przygotuj z niego placki wielkości dłoni. Oprósz delikatnie mąką i ułóż na blaszce.
Krok 4
Piecz w piekarniku 40 minut w 150 stopni. W połowie pieczenia odwróć. Po upieczeniu ostudź i podawaj posmarowane masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej