
Składniki
15 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 pęczki
0.5 szklanki
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz. Czosnkową pokrój w kostkę, czerwone w ćwiartki.
Krok 2
Pora pokrój w plastry. Czosnek posiekaj, a ziemniaka obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebule (bez dymki), pora i ziemniaka smaż przez 5 minut na 2 łyżkach masła*. Oprósz estragonem i solą.
Krok 4
Podlej piwem i duś 10 minut.
Krok 5
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce masła*, dodaj czosnek i przełóż do cebuli. Duś 5 minut.
Krok 6
Wlej kremówkę i duś 10 minut. Około 5 minut przed końcem duszenia włóż dymkę. Podawaj do schabowego z pieczywem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























