
Składniki
15 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 pęczki
0.5 szklanki
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz. Czosnkową pokrój w kostkę, czerwone w ćwiartki.
Krok 2
Pora pokrój w plastry. Czosnek posiekaj, a ziemniaka obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebule (bez dymki), pora i ziemniaka smaż przez 5 minut na 2 łyżkach masła*. Oprósz estragonem i solą.
Krok 4
Podlej piwem i duś 10 minut.
Krok 5
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce masła*, dodaj czosnek i przełóż do cebuli. Duś 5 minut.
Krok 6
Wlej kremówkę i duś 10 minut. Około 5 minut przed końcem duszenia włóż dymkę. Podawaj do schabowego z pieczywem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej