Składniki
3 sztuki
3 sztuki
3 ziarna
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
0.5 sztuki
null
2 sztuki
3 łyżki
0.33 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki umyj i gotuj w posolonym wrzątku 1,5 godziny.
Krok 2
Cebule i czosnek obierz i wraz z liściem laurowym, zielem angielskim oraz pieprzem dodaj do gotujących się golonek.
Krok 3
Lekko twarde golonki przełóż do brytfanny, polej tłuszczem zebranym z wywaru, wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz do czasu, gdy będą miękkie, często polewając piwem.
Krok 4
Gotowe golonki pokrój na pół i wyjmij kości.
Krok 5
Przygotuj sos: jabłko obierz, usuń gniazda nasienne, zetrzyj na tarce o małych oczkach, wymieszaj z sokiem cytrynowym i połącz z chrzanem oraz śmietaną. Dopraw solą, cukrem i białym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej