Pieczona golonka z sosem chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona golonka z sosem chrzanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

3 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

0.5 sztuki

null

2 sztuki

3 łyżki

0.33 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki umyj i gotuj w posolonym wrzątku 1,5 godziny.

Krok 2

Cebule i czosnek obierz i wraz z liściem laurowym, zielem angielskim oraz pieprzem dodaj do gotujących się golonek.

Krok 3

Lekko twarde golonki przełóż do brytfanny, polej tłuszczem zebranym z wywaru, wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz do czasu, gdy będą miękkie, często polewając piwem.

Krok 4

Gotowe golonki pokrój na pół i wyjmij kości.

Krok 5

Przygotuj sos: jabłko obierz, usuń gniazda nasienne, zetrzyj na tarce o małych oczkach, wymieszaj z sokiem cytrynowym i połącz z chrzanem oraz śmietaną. Dopraw solą, cukrem i białym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona golonka z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona golonka z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona golonka z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona golonka z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona golonka z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona golonka z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona golonka z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona golonka z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej