
Składniki
800 gramów
2 sztuki
300 mililitrów
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby opłucz pod zimną wodą. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i białym pieprzem.
Krok 2
Cebule pokrój w drobną kostkę. Po czym obsmaż w rondelku z odrobina masła. Dodaj śmietankę i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Pokrusz mini kostki czosnek Knorr do gotującej się śmietanki. Gotuj aż sos zgęstnieje
Krok 4
Następnie posiekaj koperek i wrzuć do gotującego się sosu.
Krok 5
Rybę ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i piecz ok. 10 minut w 160 stopniach C. Gotowego halibuta podawaj polanego sosem z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Halibut z sosem śmietankowo-koperkowym
Halibut z sosem śmietankowo-koperkowym, w zależności od zaserwowanych z nim dodatków, może stanowić danie główne podczas codziennego obiadu, jak i eleganckiej kolacji. Aby go przygotować, na początek dokładnie umyj i osusz rybę za pomocą papierowego ręcznika. Następnie zajmij się jej przyprawianiem. Użyj w tym celu tymianku, estragonu i zmielonego czarnego lub białego pieprzu – natrzyj nimi dokładnie rybę. Następnie skrop ją cytryną lub limonką oraz oliwą z oliwek. Na koniec dodaj do dania nieco czosnku. Pamiętaj, by przed włożeniem ryby do pieca wyłożyć blachę papierem do pieczenia, dzięki czemu halibut nie będzie do niej przywierał. Gotową, lekko zarumienioną rybę polej sosem śmietankowo-koperkowym. Całość podawaj ze świeżym pieczywem lub pieczonymi w ziołach ziemniakami, a także z ulubioną surówką – sprawdzi się wersja np. z kiszonej kapusty, marchewki czy z pora i jabłek. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem na aromatycznego halibuta z sosem śmietankowo-koperkowym. Smacznego.