
Składniki
800 gramów
2 sztuki
300 mililitrów
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby opłucz pod zimną wodą. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i białym pieprzem.
Krok 2
Cebule pokrój w drobną kostkę. Po czym obsmaż w rondelku z odrobina masła. Dodaj śmietankę i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Pokrusz mini kostki czosnek Knorr do gotującej się śmietanki. Gotuj aż sos zgęstnieje
Krok 4
Następnie posiekaj koperek i wrzuć do gotującego się sosu.
Krok 5
Rybę ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i piecz ok. 10 minut w 160 stopniach C. Gotowego halibuta podawaj polanego sosem z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Halibut z sosem śmietankowo-koperkowym
Halibut z sosem śmietankowo-koperkowym, w zależności od zaserwowanych z nim dodatków, może stanowić danie główne podczas codziennego obiadu, jak i eleganckiej kolacji. Aby go przygotować, na początek dokładnie umyj i osusz rybę za pomocą papierowego ręcznika. Następnie zajmij się jej przyprawianiem. Użyj w tym celu tymianku, estragonu i zmielonego czarnego lub białego pieprzu – natrzyj nimi dokładnie rybę. Następnie skrop ją cytryną lub limonką oraz oliwą z oliwek. Na koniec dodaj do dania nieco czosnku. Pamiętaj, by przed włożeniem ryby do pieca wyłożyć blachę papierem do pieczenia, dzięki czemu halibut nie będzie do niej przywierał. Gotową, lekko zarumienioną rybę polej sosem śmietankowo-koperkowym. Całość podawaj ze świeżym pieczywem lub pieczonymi w ziołach ziemniakami, a także z ulubioną surówką – sprawdzi się wersja np. z kiszonej kapusty, marchewki czy z pora i jabłek. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem na aromatycznego halibuta z sosem śmietankowo-koperkowym. Smacznego.