
Składniki
800 gramów
2 sztuki
300 mililitrów
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby opłucz pod zimną wodą. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i białym pieprzem.
Krok 2
Cebule pokrój w drobną kostkę. Po czym obsmaż w rondelku z odrobina masła. Dodaj śmietankę i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Pokrusz mini kostki czosnek Knorr do gotującej się śmietanki. Gotuj aż sos zgęstnieje
Krok 4
Następnie posiekaj koperek i wrzuć do gotującego się sosu.
Krok 5
Rybę ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i piecz ok. 10 minut w 160 stopniach C. Gotowego halibuta podawaj polanego sosem z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Halibut z sosem śmietankowo-koperkowym
Halibut z sosem śmietankowo-koperkowym, w zależności od zaserwowanych z nim dodatków, może stanowić danie główne podczas codziennego obiadu, jak i eleganckiej kolacji. Aby go przygotować, na początek dokładnie umyj i osusz rybę za pomocą papierowego ręcznika. Następnie zajmij się jej przyprawianiem. Użyj w tym celu tymianku, estragonu i zmielonego czarnego lub białego pieprzu – natrzyj nimi dokładnie rybę. Następnie skrop ją cytryną lub limonką oraz oliwą z oliwek. Na koniec dodaj do dania nieco czosnku. Pamiętaj, by przed włożeniem ryby do pieca wyłożyć blachę papierem do pieczenia, dzięki czemu halibut nie będzie do niej przywierał. Gotową, lekko zarumienioną rybę polej sosem śmietankowo-koperkowym. Całość podawaj ze świeżym pieczywem lub pieczonymi w ziołach ziemniakami, a także z ulubioną surówką – sprawdzi się wersja np. z kiszonej kapusty, marchewki czy z pora i jabłek. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem na aromatycznego halibuta z sosem śmietankowo-koperkowym. Smacznego.