Grillowany pstrąg z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grillowany pstrąg z kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

50 mililitrów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Skrop oliwą i odstaw w chłodne miejsce na kilkanaście minut.

Krok 2

W tym czasie w rondelku rozgrzej oliwę i przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Wlej wino i zredukuj jego objętość.

Krok 3

Następnie dodaj kapary i śmietanę. Gotuj kilka minut i dopraw do smaku.

Krok 4

Zamarynowane filety z pstrąga ułóż na pergaminie do pieczenia. Całość przełóż na rozgrzany grill. Smaż około 5 minut pod przykryciem, nie przewracając ryby na drugą stronę. Gotowe pstrągi podawaj z grillowanymi warzywami, ryżem oraz przygotowanym kaparowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany pstrąg z kaparamiGrillowany pstrąg z kaparami

Grill to idealna okazja do przygotowania smacznych przekąsek na świeżym powietrzu. Z reguły na ruszcie królują kiełbaski, karkówka i boczek. Postaraj się więc o urozmaicenie, które z pewnością zwróci uwagę gości – przyrządź grillowanego pstrąga z kaparami. Przed grillowaniem odpowiednio dopraw rybę – skrop filety sokiem z cytryny i oprósz przyprawą uniwersalną. W międzyczasie w rondelku rozgrzej tłuszcz i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Wlej wino i zredukuj, a potem dodaj kapary oraz śmietanę. Gotuj całość przez kilka minut, doprawiając do smaku. Zamarynowane filety z pstrąga ułóż na pergaminie do pieczenia – tak przygotowane przełóż na rozgrzanego grilla. Smaż po kilka minut pod przykryciem, nie przewracaj jednak ryb na drugą stronę. Przed podaniem możesz oprószyć pstrąga posiekanym koperkiem. Rybę podawaj z chrupkim pieczywem lub świeżą sałatką z sezonowych warzyw. Koniecznie zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem i korzystaj z niego, przygotowując grillowe spotkania z przyjaciółmi.