Pstrąg z wody przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z wody

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

4 sztuki

100 gramów

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Warzywa umyj, obierz, opłucz, pokrój w paski i ugotuj.

Krok 5

Cytryny umyj, sparz, obierz ze skórki, pokrój w plasterki i włóż do wywaru razem z rybami. Posól.

Krok 6

Gdy ryby będą już miękkie, wyjmij je i ułóż na półmisku.

Krok 7

Obłóż warzywami i posyp posiekaną natką pietruszki. Połóż kawałki masła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej