Pstrąg zapiekany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg zapiekany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 plastrów

15 gramów

250 gramów

200 gramów

2 sztuki

10 sztuk

10 łyżek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i borowiki pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z masłem, aż zrobią się rumiane.

Pstrąg zapiekany - Krok 1

Krok 2

Dodaj starty ser i dopraw całość łyżeczką przyprawy Knorr.

Pstrąg zapiekany - Krok 2

Krok 3

Filety z pstrąga skop oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Pstrąg zapiekany - Krok 3

Krok 4

Na każdym rozłóż plaster szynki, następnie ułóż farsz z grzybów i sera. Zwiń i zepnij wykałaczką.

Pstrąg zapiekany - Krok 4

Krok 5

Układaj roladki w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Pamiętaj, aby przed podaniem usunąć wykałaczki.

Pstrąg zapiekany - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg zapiekany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pstrąg zapiekanyPstrąg zapiekany

Pstrąg jest wyśmienitą rybą – poznaj sposób przygotowania, który wydobędzie z niego pełnię smaku. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak upiec roladki z pstrąga nadziewane oscypkiem oraz grzybami. Najlepiej sprawdzą się borowiki, jednak zastąpisz je także np. podgrzybkami lub kurkami. Grzyby i białą cebulę pokrój w kostkę, po czym podsmaż je na rozgrzanym tłuszczu. Oscypek zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do składników na patelni, a całość posyp szczyptą przyprawy uniwersalnej. Skrop filety z pstrąga oliwą i oprósz wielowarzywną przyprawą, a następnie na każdym z nich ułóż plaster wędzonej szynki. Na wierzchu umieść grzybowo-serowy farsz i zwiń nadziane kawałki ryby w ruloniki. Powstałe w ten sposób roladki zepnij wykałaczkami i włóż do naczynia żaroodpornego. Pstrąga podawaj bezpośrednio po upieczeniu. Znakomitym dodatkiem do tego dania będą gotowane lub pieczone ziemniaki oraz prosta sałatka na bazie miksu sałat albo mizeria. Sprawdź, jakie to pyszne danie na elegancki obiad.