Pstrągi w winnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrągi w winnej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

0.5 szklanki

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrągi wypatrosz i oczyść. Następnie umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej kawałki ryby. Pozostaw na całą noc.

Krok 3

Na drugi dzień zwiń pstrągi w posmarowaną oliwą folią i piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej