Pstrągi w winnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrągi w winnej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

0.5 szklanki

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrągi wypatrosz i oczyść. Następnie umyj i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej kawałki ryby. Pozostaw na całą noc.

Krok 3

Na drugi dzień zwiń pstrągi w posmarowaną oliwą folią i piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrągi w winnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej