Składniki
null
null
null
0.5 szklanki
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pstrągi wypatrosz i oczyść. Następnie umyj i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i włóż do niej kawałki ryby. Pozostaw na całą noc.
Krok 3
Na drugi dzień zwiń pstrągi w posmarowaną oliwą folią i piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej