
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli wymieszaj dokładnie do utworzenia jednolitej masy. Smaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Cebulę, czosnek, papryczki i pieczarki posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pieczarki i papryczki, a na końcu mielone mięso.
Krok 4
Do duszącego się farszu dodaj kostkę Rosół drobiowo-wołowy Knorr. Smaż do miękkości.
Krok 5
Przestudzony farsz nałóż na naleśniki i zawiń. Możesz je posypać serem żółtym i chwile zapiec w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej