Ostre naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre naleśniki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli wymieszaj dokładnie do utworzenia jednolitej masy. Smaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Cebulę, czosnek, papryczki i pieczarki posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pieczarki i papryczki, a na końcu mielone mięso.

Krok 4

Do duszącego się farszu dodaj kostkę Rosół drobiowo-wołowy Knorr. Smaż do miękkości.

Krok 5

Przestudzony farsz nałóż na naleśniki i zawiń. Możesz je posypać serem żółtym i chwile zapiec w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej