
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli wymieszaj dokładnie do utworzenia jednolitej masy. Smaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Cebulę, czosnek, papryczki i pieczarki posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pieczarki i papryczki, a na końcu mielone mięso.
Krok 4
Do duszącego się farszu dodaj kostkę Rosół drobiowo-wołowy Knorr. Smaż do miękkości.
Krok 5
Przestudzony farsz nałóż na naleśniki i zawiń. Możesz je posypać serem żółtym i chwile zapiec w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej