Ostre naleśniki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli wymieszaj dokładnie do utworzenia jednolitej masy. Smaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Cebulę, czosnek, papryczki i pieczarki posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pieczarki i papryczki, a na końcu mielone mięso.

Krok 4

Do duszącego się farszu dodaj kostkę Rosół drobiowo-wołowy Knorr. Smaż do miękkości.

Krok 5

Przestudzony farsz nałóż na naleśniki i zawiń. Możesz je posypać serem żółtym i chwile zapiec w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej