Ostre naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre naleśniki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli wymieszaj dokładnie do utworzenia jednolitej masy. Smaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Cebulę, czosnek, papryczki i pieczarki posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pieczarki i papryczki, a na końcu mielone mięso.

Krok 4

Do duszącego się farszu dodaj kostkę Rosół drobiowo-wołowy Knorr. Smaż do miękkości.

Krok 5

Przestudzony farsz nałóż na naleśniki i zawiń. Możesz je posypać serem żółtym i chwile zapiec w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej