Skrzydełka w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w miodzie

i cebuli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
315 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

266 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść skrzydełka kurczaka.

Krok 2

Posyp je rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr oraz szczyptą chilli. Dokładnie wymieszaj z miodem.

Krok 3

Pozostaw całość na godzinę do zamarynowania, następnie upiecz w temperaturze 200° C przez około 15 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z pieczonymi ziemniakami oraz sałatkami warzywnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej