Skrzydełka w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w miodzie

i cebuli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
315 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

268 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść skrzydełka kurczaka.

Krok 2

Posyp je rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr oraz szczyptą chilli. Dokładnie wymieszaj z miodem.

Krok 3

Pozostaw całość na godzinę do zamarynowania, następnie upiecz w temperaturze 200° C przez około 15 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z pieczonymi ziemniakami oraz sałatkami warzywnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej