
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odsączyć groszek konserwowy z zalewy. W garnuszku rozpuścić masło i wsypać groszek. Rozkruszyć na niego mini kostki pietruszkowe. Ogrzewać delikatnie mieszając by się nie rozpadł. Oprószyć mąką i znów zamieszać - ogrzewać , aż mąka zagęści groszek.
Krok 2
Groszek sam z siebie jest lekko mdły - doprawiony słonawą kostka pietruszkową nabiera smaku. Jest moim zdaniem doskonałym dodatkiem do delikatnych białych mięs gotowanych lub samodzielnym daniem wegetariańskim np. z jajkiem sadzonym i ziemniakami z wody.
Krok 3
Danie szybkie- proste- smaczne. Podawać na ciepło udekorowane świeżymi listkami natki pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej