Składniki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odsączyć groszek konserwowy z zalewy. W garnuszku rozpuścić masło i wsypać groszek. Rozkruszyć na niego mini kostki pietruszkowe. Ogrzewać delikatnie mieszając by się nie rozpadł. Oprószyć mąką i znów zamieszać - ogrzewać , aż mąka zagęści groszek.
Krok 2
Groszek sam z siebie jest lekko mdły - doprawiony słonawą kostka pietruszkową nabiera smaku. Jest moim zdaniem doskonałym dodatkiem do delikatnych białych mięs gotowanych lub samodzielnym daniem wegetariańskim np. z jajkiem sadzonym i ziemniakami z wody.
Krok 3
Danie szybkie- proste- smaczne. Podawać na ciepło udekorowane świeżymi listkami natki pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej