Bambus z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bambus z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Bambus z ryżem - Krok 1

Krok 2

100 ml wody połącz z Fixem Knorr, octem ryżowym i sosem sojowym.

Bambus z ryżem - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż ryż z bambusem, całość zalej fixem z sosem sojowym i octem. Chwilę gotuj dokładnie mieszając sos z ryżem. Możesz również użyć makaronu z poprzedniego dnia, wystarczy wcześniej go podsmażyć.

Bambus z ryżem - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • esperanto

    esperanto , 19.02.2022

    Nic nie pisze o obecności soli. A co robic z tą wodą z przyprawą? Do patelni? Kiedy?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Cordon bleu z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bambus z ryżemBambus z ryżem

Ugotuj ryż.