Bambus z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bambus z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Bambus z ryżem - Krok 1

Krok 2

100 ml wody połącz z Fixem Knorr, octem ryżowym i sosem sojowym.

Bambus z ryżem - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż ryż z bambusem, całość zalej fixem z sosem sojowym i octem. Chwilę gotuj dokładnie mieszając sos z ryżem. Możesz również użyć makaronu z poprzedniego dnia, wystarczy wcześniej go podsmażyć.

Bambus z ryżem - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • esperanto

    esperanto , 19.02.2022

    Nic nie pisze o obecności soli. A co robic z tą wodą z przyprawą? Do patelni? Kiedy?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki z kalarepy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bambus z ryżemBambus z ryżem

Ugotuj ryż.