Bambus z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bambus z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Bambus z ryżem - Krok 1

Krok 2

100 ml wody połącz z Fixem Knorr, octem ryżowym i sosem sojowym.

Bambus z ryżem - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż ryż z bambusem, całość zalej fixem z sosem sojowym i octem. Chwilę gotuj dokładnie mieszając sos z ryżem. Możesz również użyć makaronu z poprzedniego dnia, wystarczy wcześniej go podsmażyć.

Bambus z ryżem - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • esperanto

    esperanto , 19.02.2022

    Nic nie pisze o obecności soli. A co robic z tą wodą z przyprawą? Do patelni? Kiedy?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bambus z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Puszyste placki z owocami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bambus z ryżemBambus z ryżem

Ugotuj ryż.