Placek z gulaszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z gulaszem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

2 sztuki

1 kilogram

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zeimniaki zetrzeć, wymieszać z jajkiem i cebulą, przyprawić. Smażyć placki na złoto.

Krok 2

Warzywa i mięso pokroić, dodać fix i przygotować gulasz.

Krok 3

Gulasz zawijać w placki. Podawać ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z gulaszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z gulaszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z gulaszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z gulaszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z gulaszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z gulaszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z gulaszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z gulaszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej