
Składniki
1 szczypta
50 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
30 gramów
null
10 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść rybę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Korzeń koperku oczyść i posiekaj. Do środka ryby włóż dużą gałązkę koperku i korzeń i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Chrzan zetrzyj na tarce o dużych oczkach, sparz wrzątkiem, by nie sczerniał, po czym podduś w niewielkiej ilości gęstej śmietany.
Krok 3
Drożdże rozpuść w łyżce wody. Dodaj mąkę, śmietanę, jajko, masło, sól i cukier i zagnieć kruche ciasto. Rozwałkuj je.
Krok 4
Obsmaż rybę na patelni, a następnie przykryj ją ciastem drożdżowym.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej