Sielawa zapiekana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sielawa zapiekana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

30 gramów

null

10 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść rybę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Korzeń koperku oczyść i posiekaj. Do środka ryby włóż dużą gałązkę koperku i korzeń i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Chrzan zetrzyj na tarce o dużych oczkach, sparz wrzątkiem, by nie sczerniał, po czym podduś w niewielkiej ilości gęstej śmietany.

Krok 3

Drożdże rozpuść w łyżce wody. Dodaj mąkę, śmietanę, jajko, masło, sól i cukier i zagnieć kruche ciasto. Rozwałkuj je.

Krok 4

Obsmaż rybę na patelni, a następnie przykryj ją ciastem drożdżowym.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej