Sielawa zapiekana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sielawa zapiekana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

30 gramów

null

10 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść rybę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Korzeń koperku oczyść i posiekaj. Do środka ryby włóż dużą gałązkę koperku i korzeń i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Chrzan zetrzyj na tarce o dużych oczkach, sparz wrzątkiem, by nie sczerniał, po czym podduś w niewielkiej ilości gęstej śmietany.

Krok 3

Drożdże rozpuść w łyżce wody. Dodaj mąkę, śmietanę, jajko, masło, sól i cukier i zagnieć kruche ciasto. Rozwałkuj je.

Krok 4

Obsmaż rybę na patelni, a następnie przykryj ją ciastem drożdżowym.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej