Sielawa zapiekana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sielawa zapiekana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

30 gramów

null

10 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść rybę, a następnie dopraw solą i pieprzem. Korzeń koperku oczyść i posiekaj. Do środka ryby włóż dużą gałązkę koperku i korzeń i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Chrzan zetrzyj na tarce o dużych oczkach, sparz wrzątkiem, by nie sczerniał, po czym podduś w niewielkiej ilości gęstej śmietany.

Krok 3

Drożdże rozpuść w łyżce wody. Dodaj mąkę, śmietanę, jajko, masło, sól i cukier i zagnieć kruche ciasto. Rozwałkuj je.

Krok 4

Obsmaż rybę na patelni, a następnie przykryj ją ciastem drożdżowym.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sielawa zapiekana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa gulaszowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej