Potrawka z cielęciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z cielęciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
204 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

207 osób wydrukowało

Pobierz pdf

244 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

450 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso oraz cebulę pokrój w cienkie paski i obsmaż w garnku na rozgrzanym tłuszczu.

Potrawka z cielęciny   - Krok 1

Krok 2

Marchewkę z groszkiem wsyp do garnka i wymieszaj z mięsem.

Potrawka z cielęciny   - Krok 2

Krok 3

Następnie wlej 500 ml wody, całość doprowadź do wrzenia. Następnie, aby podkreślić smak dania, dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Zmniejsz ogień i duś potrawkę do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Potrawka z cielęciny   - Krok 3

Krok 4

Mąkę wymieszaj dokładnie ze śmietaną i wlej do garnka. Wsyp również posiekaną natkę, całość wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub makaronem.

Potrawka z cielęciny   - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.

1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Ziembicki

    Tomasz Ziembicki , 05.09.2016

    Cielecinkę uwielbiam w każdej postaci

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z cielęciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z cielęciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z cielęciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z cielęciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z cielęciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z cielęciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z cielęciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z cielęciny   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z cielęciny  Potrawka z cielęciny

Cielęcina to mięso szlachetne i bardzo delikatne. Jego obecność na stole podniesie rangę uroczystości, a twoi goście poczują się wyróżnieni. Można ją przygotować na wiele sposobów bo pasuje do wszystkich rodzajów warzyw. Potrawka z cielęciny jest propozycją prostego w przygotowaniu dania o bogatym bukiecie smakowym. Najczęściej potrawka przygotowywana jest z drobiu lub królika, dużo rzadziej z cielęciny. Być może dlatego, że cielęcina jest mięsem nieco droższym i trudniej dostępnym. Jeśli jednak uda ci się kupić kawałek tego mięsa, koniecznie przygotuj z niego właśnie potrawkę. Małe kawałki mięsa w sosie na bazie bulionu to połączenie bardzo delikatnych smaków, które przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym gustom. Do tego dodatek gotowanej marchewki i groszku – czyli klasyka kuchni polskiej. Potrawkę możesz podać z makaronem, np. świderkami. Smacznego!