
Składniki
600 gramów
1 sztuka
450 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso oraz cebulę pokrój w cienkie paski i obsmaż w garnku na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2
Marchewkę z groszkiem wsyp do garnka i wymieszaj z mięsem.

Krok 3
Następnie wlej 500 ml wody, całość doprowadź do wrzenia. Następnie, aby podkreślić smak dania, dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Zmniejsz ogień i duś potrawkę do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 4
Mąkę wymieszaj dokładnie ze śmietaną i wlej do garnka. Wsyp również posiekaną natkę, całość wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub makaronem.


Dobra rada:
Podawaj z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z cielęciny
Cielęcina to mięso szlachetne i bardzo delikatne. Jego obecność na stole podniesie rangę uroczystości, a twoi goście poczują się wyróżnieni. Można ją przygotować na wiele sposobów bo pasuje do wszystkich rodzajów warzyw. Potrawka z cielęciny jest propozycją prostego w przygotowaniu dania o bogatym bukiecie smakowym. Najczęściej potrawka przygotowywana jest z drobiu lub królika, dużo rzadziej z cielęciny. Być może dlatego, że cielęcina jest mięsem nieco droższym i trudniej dostępnym. Jeśli jednak uda ci się kupić kawałek tego mięsa, koniecznie przygotuj z niego właśnie potrawkę. Małe kawałki mięsa w sosie na bazie bulionu to połączenie bardzo delikatnych smaków, które przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym gustom. Do tego dodatek gotowanej marchewki i groszku – czyli klasyka kuchni polskiej. Potrawkę możesz podać z makaronem, np. świderkami. Smacznego!