Roladki z pstrąga po florencku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z pstrąga po florencku

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

50 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

6 sztuk

4 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta umyć,osuszyć,od wewnętrznej strony skropić sokiem z cytryny,a z zewnątrz oprószyć solą i skórką z cytryny.Przykryć i na 15 minut wstawić do lodówki.

Krok 2

Do rozgrzanego rondla z grubym dnem wlać 2 łyżki wody,włożyć połamany szpinak i powoli podgrzać,aż się rozmrozi i lekko odparuje.Doprawić go do smaku cukrem,pieprzem,solą,gałką muszkatołową,sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Wlać śmietanę wymieszaną z mąką i mieszając,podgrzewać,aż szpinak zgęstnieje.Zdjąć z ognia.

Krok 3

Mały żaroodporny półmisek wysmarować masłem.Flet luźno zrolować,każdą roladkę spiąć wykałaczką i wstawić w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.Przykryć masą szpinakową.Na wierzch wbić jajeczka przepiórcze,posypać danie parmezanem i zapiekać 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200-220 stopni C.

natalina4

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej