Roladki drobiowe z tymiankiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z tymiankiem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
215 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3.75 litra

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

4 plastry

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lekko rozbij sznycle i dodaj do nich Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr oraz tymianek.

Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - Krok 1

Krok 2

Na każdy sznycel połóż plaster sera, a następnie zwiń w roladki.

Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - Krok 2

Krok 3

Podsmaż roladki, po czym zalej gorącą wodą i duś do momentu, kiedy będą miękkie.

Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - Krok 3

Krok 4

Dodaj pod koniec duszenia Sos do pieczeni jasny Knorr (rozrobiony w niewielkiej ilości zimnej wody) oraz białe wino. Gotuj jeszcze około 15 minut. Podawaj.

Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki drobiowe z tymiankiem i seremRoladki drobiowe z tymiankiem i serem

Rodzajów rolad mięsnych jest tyle, ile gospodyń na świecie. Ale przyrządzonych z tymiankiem i serem zawijasów drobiowych, na pewno jeszcze nie próbowałaś. Danie nie jest szczególnie trudne do przygotowania, a prezentuje się wytwornie, jakby przyrządził je prawdziwy szef kuchni. Roladki drobiowe wystarczy lekko rozbić i położyć na nich plaster sera żółtego – zdecyduj, który rodzaj lubisz najbardziej. Teraz wystarczy zwinąć mięso w roladki. Jeśli będą się rozwijały, możesz wetknąć w każdą roladkę po jednej wykałaczce. Podsmaż je chwilę na oleju, a potem duś, aż mięso będzie całkiem miękkie. Najlepsze roladki to te, które rozpływają się w ustach. Pod koniec duszenia podlej danie odrobiną białego wina, które nada wyśmienity smak i aromat, przenikając mięso. Roladki będą bardziej soczyste, jeśli okrasisz je aksamitnym sosem i dodasz odrobinę tymianku. Jeśli nie przepadasz za tą przyprawą, możesz wrzucić oregano lub przystroić danie świeżą bazylią.