Roladki drobiowe z tymiankiem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

192 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 sztuki

2 łyżki

3.75 litra

4 plastry

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Lekko rozbij sznycle i dodaj do nich Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr oraz tymianek.

Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - Krok 1

Krok 2

Na każdy sznycel połóż plaster sera, a następnie zwiń w roladki.

Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - Krok 2

Krok 3

Podsmaż roladki, po czym zalej gorącą wodą i duś do momentu, kiedy będą miękkie.

Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - Krok 3

Krok 4

Dodaj pod koniec duszenia Sos do pieczeni jasny Knorr (rozrobiony w niewielkiej ilości zimnej wody) oraz białe wino. Gotuj jeszcze około 15 minut. Podawaj.

Roladki drobiowe z tymiankiem i serem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki drobiowe z tymiankiem i seremRoladki drobiowe z tymiankiem i serem

Rodzajów rolad mięsnych jest tyle, ile gospodyń na świecie. Ale przyrządzonych z tymiankiem i serem zawijasów drobiowych, na pewno jeszcze nie próbowałaś. Danie nie jest szczególnie trudne do przygotowania, a prezentuje się wytwornie, jakby przyrządził je prawdziwy szef kuchni. Roladki drobiowe wystarczy lekko rozbić i położyć na nich plaster sera żółtego – zdecyduj, który rodzaj lubisz najbardziej. Teraz wystarczy zwinąć mięso w roladki. Jeśli będą się rozwijały, możesz wetknąć w każdą roladkę po jednej wykałaczce. Podsmaż je chwilę na oleju, a potem duś, aż mięso będzie całkiem miękkie. Najlepsze roladki to te, które rozpływają się w ustach. Pod koniec duszenia podlej danie odrobiną białego wina, które nada wyśmienity smak i aromat, przenikając mięso. Roladki będą bardziej soczyste, jeśli okrasisz je aksamitnym sosem i dodasz odrobinę tymianku. Jeśli nie przepadasz za tą przyprawą, możesz wrzucić oregano lub przystroić danie świeżą bazylią.