
Składniki
3.75 litra
2 łyżki
1 szczypta
0.5 szklanki
4 plastry
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Lekko rozbij sznycle i dodaj do nich Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr oraz tymianek.

Krok 2
Na każdy sznycel połóż plaster sera, a następnie zwiń w roladki.

Krok 3
Podsmaż roladki, po czym zalej gorącą wodą i duś do momentu, kiedy będą miękkie.

Krok 4
Dodaj pod koniec duszenia Sos do pieczeni jasny Knorr (rozrobiony w niewielkiej ilości zimnej wody) oraz białe wino. Gotuj jeszcze około 15 minut. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki drobiowe z tymiankiem i serem
Rodzajów rolad mięsnych jest tyle, ile gospodyń na świecie. Ale przyrządzonych z tymiankiem i serem zawijasów drobiowych, na pewno jeszcze nie próbowałaś. Danie nie jest szczególnie trudne do przygotowania, a prezentuje się wytwornie, jakby przyrządził je prawdziwy szef kuchni. Roladki drobiowe wystarczy lekko rozbić i położyć na nich plaster sera żółtego – zdecyduj, który rodzaj lubisz najbardziej. Teraz wystarczy zwinąć mięso w roladki. Jeśli będą się rozwijały, możesz wetknąć w każdą roladkę po jednej wykałaczce. Podsmaż je chwilę na oleju, a potem duś, aż mięso będzie całkiem miękkie. Najlepsze roladki to te, które rozpływają się w ustach. Pod koniec duszenia podlej danie odrobiną białego wina, które nada wyśmienity smak i aromat, przenikając mięso. Roladki będą bardziej soczyste, jeśli okrasisz je aksamitnym sosem i dodasz odrobinę tymianku. Jeśli nie przepadasz za tą przyprawą, możesz wrzucić oregano lub przystroić danie świeżą bazylią.


































