Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
25 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżki

50 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę zagotować z kostką Rosół z kury Knorr, dodać ryż i gotować aż ryż będzie dobry, ale nie rozgotowany. Pod koniec gotowania, na 2-3 minuty wrzucić mrożony groszek. Odcedzić i odstawić pod przykryciem. Na patelni na maśle zeszklić posiekaną cebulkę i wymieszać z ryżem.

Krok 2

Na patelnie zeszklić drugą posiekaną cebulę, dodać szpinak i smażyć na małym ogniu do rozmrożenia. Odstawić do ostrygnięcia. Doprawić czosnkiem w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i podzielić na 2 kawałki. Rozbić uważając by mięso nie porwało się. Oprószyć przyprawą do kurczaka Knorr i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Na każdy kawałek kłaść łyżkę szpinaku. Zwijać w roladki i spinać je z wykałaczkami. Smażyć na oleju na rumiano.

Krok 4

W rondelku podgrzać mleko, dodać pokrojony w mniejsze kawałki ser i podgrzewać do jego rozpuszczenia. Sosem polewać roladki. Podawać z ryżem.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej