Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
średnie
46 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
150 gramów
1 szklanka
2 łyżeczki
2 łyżki
50 gramów
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotować z kostką Rosół z kury Knorr, dodać ryż i gotować aż ryż będzie dobry, ale nie rozgotowany. Pod koniec gotowania, na 2-3 minuty wrzucić mrożony groszek. Odcedzić i odstawić pod przykryciem. Na patelni na maśle zeszklić posiekaną cebulkę i wymieszać z ryżem.
Krok 2
Na patelnie zeszklić drugą posiekaną cebulę, dodać szpinak i smażyć na małym ogniu do rozmrożenia. Odstawić do ostrygnięcia. Doprawić czosnkiem w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i podzielić na 2 kawałki. Rozbić uważając by mięso nie porwało się. Oprószyć przyprawą do kurczaka Knorr i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Na każdy kawałek kłaść łyżkę szpinaku. Zwijać w roladki i spinać je z wykałaczkami. Smażyć na oleju na rumiano.
Krok 4
W rondelku podgrzać mleko, dodać pokrojony w mniejsze kawałki ser i podgrzewać do jego rozpuszczenia. Sosem polewać roladki. Podawać z ryżem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej