Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
średnie
46 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
150 gramów
1 szklanka
2 łyżeczki
2 łyżki
50 gramów
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotować z kostką Rosół z kury Knorr, dodać ryż i gotować aż ryż będzie dobry, ale nie rozgotowany. Pod koniec gotowania, na 2-3 minuty wrzucić mrożony groszek. Odcedzić i odstawić pod przykryciem. Na patelni na maśle zeszklić posiekaną cebulkę i wymieszać z ryżem.
Krok 2
Na patelnie zeszklić drugą posiekaną cebulę, dodać szpinak i smażyć na małym ogniu do rozmrożenia. Odstawić do ostrygnięcia. Doprawić czosnkiem w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i podzielić na 2 kawałki. Rozbić uważając by mięso nie porwało się. Oprószyć przyprawą do kurczaka Knorr i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Na każdy kawałek kłaść łyżkę szpinaku. Zwijać w roladki i spinać je z wykałaczkami. Smażyć na oleju na rumiano.
Krok 4
W rondelku podgrzać mleko, dodać pokrojony w mniejsze kawałki ser i podgrzewać do jego rozpuszczenia. Sosem polewać roladki. Podawać z ryżem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej