Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

5 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

16 sztuk

4 sztuki

0

0

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj, obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż.

Krok 2

Wszystkie połówki owiń w plaster szynki.

Krok 3

Śmietanę ubij dodając skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr. Dodaj sok z pomarańczy i chrzan. Wszystko wmieszaj, aby uzyskać jednolity krem.

Krok 4

Pozostałe plastry szynki posmaruj kremem i zwiń w rożki i walce.

Krok 5

Przygotowane przekąski przełóż na półmisek i ozdób odrobiną majonezu, papryka, natką pietruszki, pomidorem.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej