Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

null

1 łyżka

null

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

16 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj, obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż.

Krok 2

Wszystkie połówki owiń w plaster szynki.

Krok 3

Śmietanę ubij dodając skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr. Dodaj sok z pomarańczy i chrzan. Wszystko wmieszaj, aby uzyskać jednolity krem.

Krok 4

Pozostałe plastry szynki posmaruj kremem i zwiń w rożki i walce.

Krok 5

Przygotowane przekąski przełóż na półmisek i ozdób odrobiną majonezu, papryka, natką pietruszki, pomidorem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Pizza hawajska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej