Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

null

1 łyżka

null

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

16 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj, obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż.

Krok 2

Wszystkie połówki owiń w plaster szynki.

Krok 3

Śmietanę ubij dodając skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr. Dodaj sok z pomarańczy i chrzan. Wszystko wmieszaj, aby uzyskać jednolity krem.

Krok 4

Pozostałe plastry szynki posmaruj kremem i zwiń w rożki i walce.

Krok 5

Przygotowane przekąski przełóż na półmisek i ozdób odrobiną majonezu, papryka, natką pietruszki, pomidorem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej