Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
16 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżka
4 sztuki
2 łyżki
6 łyżek
null
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj, obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż.
Krok 2
Wszystkie połówki owiń w plaster szynki.
Krok 3
Śmietanę ubij dodając skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr. Dodaj sok z pomarańczy i chrzan. Wszystko wmieszaj, aby uzyskać jednolity krem.
Krok 4
Pozostałe plastry szynki posmaruj kremem i zwiń w rożki i walce.
Krok 5
Przygotowane przekąski przełóż na półmisek i ozdób odrobiną majonezu, papryka, natką pietruszki, pomidorem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej