Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
4 sztuki
5 sztuk
null
1 łyżka
null
1 sztuka
6 łyżek
1 sztuka
16 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj, obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż.
Krok 2
Wszystkie połówki owiń w plaster szynki.
Krok 3
Śmietanę ubij dodając skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr. Dodaj sok z pomarańczy i chrzan. Wszystko wmieszaj, aby uzyskać jednolity krem.
Krok 4
Pozostałe plastry szynki posmaruj kremem i zwiń w rożki i walce.
Krok 5
Przygotowane przekąski przełóż na półmisek i ozdób odrobiną majonezu, papryka, natką pietruszki, pomidorem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej