Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

6 łyżek

null

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj, obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż.

Krok 2

Wszystkie połówki owiń w plaster szynki.

Krok 3

Śmietanę ubij dodając skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr. Dodaj sok z pomarańczy i chrzan. Wszystko wmieszaj, aby uzyskać jednolity krem.

Krok 4

Pozostałe plastry szynki posmaruj kremem i zwiń w rożki i walce.

Krok 5

Przygotowane przekąski przełóż na półmisek i ozdób odrobiną majonezu, papryka, natką pietruszki, pomidorem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej