Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

6 łyżek

null

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj, obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż.

Krok 2

Wszystkie połówki owiń w plaster szynki.

Krok 3

Śmietanę ubij dodając skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr. Dodaj sok z pomarańczy i chrzan. Wszystko wmieszaj, aby uzyskać jednolity krem.

Krok 4

Pozostałe plastry szynki posmaruj kremem i zwiń w rożki i walce.

Krok 5

Przygotowane przekąski przełóż na półmisek i ozdób odrobiną majonezu, papryka, natką pietruszki, pomidorem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krokiety z mięsem i serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej