
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
50 gramów
1 łyżka
100 gramów
150 mililitrów
0.5 sztuki
1 pęczek
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sznycle rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Następnie oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2
Nerkowce posiekaj drobno lub pokrusz tłuczkiem do mięsa. Ser pokrój w małą kostkę, a kolendrę posiekaj. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Przygotowany orzechowo-serowy farsz nałóż na sznycle, zwiń roladki i zepnij wykałaczką.

Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i 150 ml wody.

Krok 5
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki ananasa i pokrojone chili. Włóż również roladki i obsmaż je z każdej strony.

Krok 6
Na patelnię wlej przygotowany Fix i doprowadź całość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj patelnię i duś 10 minut. Gotowe roladki podawaj z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej