Roladki z indyka z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z indyka z orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

258 osób wydrukowało

Pobierz pdf

330 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

50 gramów

50 gramów

1 łyżka

100 gramów

150 mililitrów

0.5 sztuki

1 pęczek

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycle rozbij cienko tłuczkiem do mięsa. Następnie oprósz przyprawą Knorr.

Roladki z indyka z orzechami - Krok 1

Krok 2

Nerkowce posiekaj drobno lub pokrusz tłuczkiem do mięsa. Ser pokrój w małą kostkę, a kolendrę posiekaj. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Roladki z indyka z orzechami - Krok 2

Krok 3

Przygotowany orzechowo-serowy farsz nałóż na sznycle, zwiń roladki i zepnij wykałaczką.

Roladki z indyka z orzechami - Krok 3

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i 150 ml wody.

Roladki z indyka z orzechami - Krok 4

Krok 5

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki ananasa i pokrojone chili. Włóż również roladki i obsmaż je z każdej strony.

Roladki z indyka z orzechami - Krok 5

Krok 6

Na patelnię wlej przygotowany Fix i doprowadź całość do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj patelnię i duś 10 minut. Gotowe roladki podawaj z ryżem.

Roladki z indyka z orzechami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z indyka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z indyka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z indyka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z indyka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z indyka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z indyka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z indyka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z indyka z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej