
Składniki
6 łyżeczek
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i cukinię myjemy.Piersi rozbijamy tłuczkiem przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Cukinię kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki lub ostrego noża. Mozzarellę w talarki a następnie w cieniutkie paseczki.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cukinię z odrobiną soli i pieprzu.Około 7 minut-mieszając.Rozbite mięso przyprawiamy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.Na nie po całości rozkładamy cukinię i paski sera.
Krok 3
Zawijamy mocno w folię spozywczą robiąc tak zwanego cukierka.U mnie akurat folia przezroczysta się skończyła więc użyłam folii w złotku a następnie przełożyłam pakunki do woreczków ciasno je związując nicią.Następnie gotujemy wodę w garnku wkładamy pakunki i gotujemy je 30 minut... Podajemy z czym kto lubi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej