
Składniki
6 łyżeczek
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i cukinię myjemy.Piersi rozbijamy tłuczkiem przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Cukinię kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki lub ostrego noża. Mozzarellę w talarki a następnie w cieniutkie paseczki.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cukinię z odrobiną soli i pieprzu.Około 7 minut-mieszając.Rozbite mięso przyprawiamy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.Na nie po całości rozkładamy cukinię i paski sera.
Krok 3
Zawijamy mocno w folię spozywczą robiąc tak zwanego cukierka.U mnie akurat folia przezroczysta się skończyła więc użyłam folii w złotku a następnie przełożyłam pakunki do woreczków ciasno je związując nicią.Następnie gotujemy wodę w garnku wkładamy pakunki i gotujemy je 30 minut... Podajemy z czym kto lubi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej