Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą

Autor: evita0007

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżeczek

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cukinię myjemy.Piersi rozbijamy tłuczkiem przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Cukinię kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki lub ostrego noża. Mozzarellę w talarki a następnie w cieniutkie paseczki.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cukinię z odrobiną soli i pieprzu.Około 7 minut-mieszając.Rozbite mięso przyprawiamy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.Na nie po całości rozkładamy cukinię i paski sera.

Krok 3

Zawijamy mocno w folię spozywczą robiąc tak zwanego cukierka.U mnie akurat folia przezroczysta się skończyła więc użyłam folii w złotku a następnie przełożyłam pakunki do woreczków ciasno je związując nicią.Następnie gotujemy wodę w garnku wkładamy pakunki i gotujemy je 30 minut... Podajemy z czym kto lubi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej