Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą

Autor: evita0007

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

6 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cukinię myjemy.Piersi rozbijamy tłuczkiem przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Cukinię kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki lub ostrego noża. Mozzarellę w talarki a następnie w cieniutkie paseczki.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cukinię z odrobiną soli i pieprzu.Około 7 minut-mieszając.Rozbite mięso przyprawiamy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.Na nie po całości rozkładamy cukinię i paski sera.

Krok 3

Zawijamy mocno w folię spozywczą robiąc tak zwanego cukierka.U mnie akurat folia przezroczysta się skończyła więc użyłam folii w złotku a następnie przełożyłam pakunki do woreczków ciasno je związując nicią.Następnie gotujemy wodę w garnku wkładamy pakunki i gotujemy je 30 minut... Podajemy z czym kto lubi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej