Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

182 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

4 sztuki

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W każdy plaster szynki zawiń kawałek brzoskwini, mozzarelli oraz listek bazylii.

Krok 2

Następnie ułóż powstałe roladki w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze 150 mililitrami śmietany oraz 100 mililitrami wody.

Krok 4

Zalej roladki przygotowanym Fixem Knorr i piecz pod przykryciem przez 20 minut w 200 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec sos. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej