Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

4 sztuki

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W każdy plaster szynki zawiń kawałek brzoskwini, mozzarelli oraz listek bazylii.

Krok 2

Następnie ułóż powstałe roladki w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze 150 mililitrami śmietany oraz 100 mililitrami wody.

Krok 4

Zalej roladki przygotowanym Fixem Knorr i piecz pod przykryciem przez 20 minut w 200 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec sos. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej