Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

4 sztuki

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W każdy plaster szynki zawiń kawałek brzoskwini, mozzarelli oraz listek bazylii.

Krok 2

Następnie ułóż powstałe roladki w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze 150 mililitrami śmietany oraz 100 mililitrami wody.

Krok 4

Zalej roladki przygotowanym Fixem Knorr i piecz pod przykryciem przez 20 minut w 200 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec sos. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej