Roladki z szynki z mozarellą i brzoskwinią
łatwe
94 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
100 gramów
4 sztuki
150 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W każdy plaster szynki zawiń kawałek brzoskwini, mozzarelli oraz listek bazylii.
Krok 2
Następnie ułóż powstałe roladki w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze 150 mililitrami śmietany oraz 100 mililitrami wody.
Krok 4
Zalej roladki przygotowanym Fixem Knorr i piecz pod przykryciem przez 20 minut w 200 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec sos. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej