Roladki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 dekagramy

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi przekrój, zrób 4 płaty, lekko rozbij.

Krok 2

Warzywa pokrój w słupki, pora w krążki i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Duś przez chwilę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Przestudzone warzywa rozłóż na płatach mięsnych, zwiń i obwiąż nicią bawełnianą lub zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Tak przygotowane roladki obsmaż na gorącym tłuszczu.

Krok 5

Przełóż je do rondla, podlej mała ilością wody i duś około 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej