Roladki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 dekagramy

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi przekrój, zrób 4 płaty, lekko rozbij.

Krok 2

Warzywa pokrój w słupki, pora w krążki i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Duś przez chwilę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Przestudzone warzywa rozłóż na płatach mięsnych, zwiń i obwiąż nicią bawełnianą lub zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Tak przygotowane roladki obsmaż na gorącym tłuszczu.

Krok 5

Przełóż je do rondla, podlej mała ilością wody i duś około 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej