Roladki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 dekagramy

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi przekrój, zrób 4 płaty, lekko rozbij.

Krok 2

Warzywa pokrój w słupki, pora w krążki i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Duś przez chwilę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Przestudzone warzywa rozłóż na płatach mięsnych, zwiń i obwiąż nicią bawełnianą lub zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Tak przygotowane roladki obsmaż na gorącym tłuszczu.

Krok 5

Przełóż je do rondla, podlej mała ilością wody i duś około 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej