
Składniki
2 dekagramy
2 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
2 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój, zrób 4 płaty, lekko rozbij.
Krok 2
Warzywa pokrój w słupki, pora w krążki i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Duś przez chwilę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Przestudzone warzywa rozłóż na płatach mięsnych, zwiń i obwiąż nicią bawełnianą lub zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Tak przygotowane roladki obsmaż na gorącym tłuszczu.
Krok 5
Przełóż je do rondla, podlej mała ilością wody i duś około 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej