Roladki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 dekagramy

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi przekrój, zrób 4 płaty, lekko rozbij.

Krok 2

Warzywa pokrój w słupki, pora w krążki i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Duś przez chwilę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Przestudzone warzywa rozłóż na płatach mięsnych, zwiń i obwiąż nicią bawełnianą lub zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Tak przygotowane roladki obsmaż na gorącym tłuszczu.

Krok 5

Przełóż je do rondla, podlej mała ilością wody i duś około 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tosty z serem i szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej