
Składniki
2 dekagramy
2 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
2 dekagramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój, zrób 4 płaty, lekko rozbij.
Krok 2
Warzywa pokrój w słupki, pora w krążki i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Duś przez chwilę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Przestudzone warzywa rozłóż na płatach mięsnych, zwiń i obwiąż nicią bawełnianą lub zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Tak przygotowane roladki obsmaż na gorącym tłuszczu.
Krok 5
Przełóż je do rondla, podlej mała ilością wody i duś około 30 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej