ROLADKI ZE SZPINAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ROLADKI ZE SZPINAKIEM

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

9

34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić. Każdy oprószyć Przyprawą do karkówki Knorr i odstawić na min. 1 godzinę.

Krok 2

Masło roztopić na patelni, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę przesmażyć. Dodać poszatkowane pieczarki, dusić ok 10 minut, dorzucić szpinak i mieszając trzymać na gorącej patelni jakieś 5 minut.

Krok 3

Każdego kotleta posmarować na całej długości szpinakiem i ułożyć pokrojoną mozzarellę. Ciasno zwinąć, w razie potrzeby użyć wykałaczki w celu mocnego spięcia. Roladki obtoczyć kolejno w roztrzepanym jajku, bułce i jeszcze raz w jajku. Piec na rozgrzanej margarynie ok 5 minut z każdej strony.

Islander85

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - ROLADKI ZE SZPINAKIEMROLADKI ZE SZPINAKIEM

Roladki ze szpinakiem to dobrze prezentująca się i smaczna potrawa mięsna. Do jej przygotowania, oprócz mięsa i przypraw, potrzebujesz jedynie trzech dodatkowych składników: sera mozzarella, szpinaku oraz pieczarek. Opcjonalnie możesz też dodać pokrojone pomidory suszone. Gotowe danie sprawdzi się na obiad – dobrze będzie komponowało się z ziemniakami i różnego rodzaju kaszami, szczególnie gryczaną. Równie dobrze sprawdzi się na kolację: z dodatkiem sałaty i sezonowych warzyw, np. cukinii. Aby przygotować to danie, płaty mięsa wystarczy rozbić do takiej grubości, by z łatwością można było je zwijać. Do przyrządzenia farszu możesz wykorzystać świeży lub mrożony szpinak, który podduszony na patelni z pieczarkami uzyska odpowiednią konsystencję. Jeśli chcesz, by danie zyskało pikanterii, dodaj czosnek i ostre przyprawy. Całość – zwiniętą w roladę z dodatkiem mozzarelli pokrojonej w plasterki – obtocz w panierce z bułki tartej i jajka. Na koniec podsmaż z każdej strony. Wypróbuj koniecznie sprawdzony przepis na to smaczne danie.