ROLADKI ZE SZPINAKIEM

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

9

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić. Każdy oprószyć Przyprawą do karkówki Knorr i odstawić na min. 1 godzinę.

Krok 2

Masło roztopić na patelni, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę przesmażyć. Dodać poszatkowane pieczarki, dusić ok 10 minut, dorzucić szpinak i mieszając trzymać na gorącej patelni jakieś 5 minut.

Krok 3

Każdego kotleta posmarować na całej długości szpinakiem i ułożyć pokrojoną mozzarellę. Ciasno zwinąć, w razie potrzeby użyć wykałaczki w celu mocnego spięcia. Roladki obtoczyć kolejno w roztrzepanym jajku, bułce i jeszcze raz w jajku. Piec na rozgrzanej margarynie ok 5 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - ROLADKI ZE SZPINAKIEMROLADKI ZE SZPINAKIEM

Roladki ze szpinakiem to dobrze prezentująca się i smaczna potrawa mięsna. Do jej przygotowania, oprócz mięsa i przypraw, potrzebujesz jedynie trzech dodatkowych składników: sera mozzarella, szpinaku oraz pieczarek. Opcjonalnie możesz też dodać pokrojone pomidory suszone. Gotowe danie sprawdzi się na obiad – dobrze będzie komponowało się z ziemniakami i różnego rodzaju kaszami, szczególnie gryczaną. Równie dobrze sprawdzi się na kolację: z dodatkiem sałaty i sezonowych warzyw, np. cukinii. Aby przygotować to danie, płaty mięsa wystarczy rozbić do takiej grubości, by z łatwością można było je zwijać. Do przyrządzenia farszu możesz wykorzystać świeży lub mrożony szpinak, który podduszony na patelni z pieczarkami uzyska odpowiednią konsystencję. Jeśli chcesz, by danie zyskało pikanterii, dodaj czosnek i ostre przyprawy. Całość – zwiniętą w roladę z dodatkiem mozzarelli pokrojonej w plasterki – obtocz w panierce z bułki tartej i jajka. Na koniec podsmaż z każdej strony. Wypróbuj koniecznie sprawdzony przepis na to smaczne danie.