
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić. Każdy oprószyć Przyprawą do karkówki Knorr i odstawić na min. 1 godzinę.
Krok 2
Masło roztopić na patelni, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę przesmażyć. Dodać poszatkowane pieczarki, dusić ok 10 minut, dorzucić szpinak i mieszając trzymać na gorącej patelni jakieś 5 minut.
Krok 3
Każdego kotleta posmarować na całej długości szpinakiem i ułożyć pokrojoną mozzarellę. Ciasno zwinąć, w razie potrzeby użyć wykałaczki w celu mocnego spięcia. Roladki obtoczyć kolejno w roztrzepanym jajku, bułce i jeszcze raz w jajku. Piec na rozgrzanej margarynie ok 5 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
ROLADKI ZE SZPINAKIEM
Roladki ze szpinakiem to dobrze prezentująca się i smaczna potrawa mięsna. Do jej przygotowania, oprócz mięsa i przypraw, potrzebujesz jedynie trzech dodatkowych składników: sera mozzarella, szpinaku oraz pieczarek. Opcjonalnie możesz też dodać pokrojone pomidory suszone. Gotowe danie sprawdzi się na obiad – dobrze będzie komponowało się z ziemniakami i różnego rodzaju kaszami, szczególnie gryczaną. Równie dobrze sprawdzi się na kolację: z dodatkiem sałaty i sezonowych warzyw, np. cukinii. Aby przygotować to danie, płaty mięsa wystarczy rozbić do takiej grubości, by z łatwością można było je zwijać. Do przyrządzenia farszu możesz wykorzystać świeży lub mrożony szpinak, który podduszony na patelni z pieczarkami uzyska odpowiednią konsystencję. Jeśli chcesz, by danie zyskało pikanterii, dodaj czosnek i ostre przyprawy. Całość – zwiniętą w roladę z dodatkiem mozzarelli pokrojonej w plasterki – obtocz w panierce z bułki tartej i jajka. Na koniec podsmaż z każdej strony. Wypróbuj koniecznie sprawdzony przepis na to smaczne danie.