
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić. Każdy oprószyć Przyprawą do karkówki Knorr i odstawić na min. 1 godzinę.
Krok 2
Masło roztopić na patelni, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę przesmażyć. Dodać poszatkowane pieczarki, dusić ok 10 minut, dorzucić szpinak i mieszając trzymać na gorącej patelni jakieś 5 minut.
Krok 3
Każdego kotleta posmarować na całej długości szpinakiem i ułożyć pokrojoną mozzarellę. Ciasno zwinąć, w razie potrzeby użyć wykałaczki w celu mocnego spięcia. Roladki obtoczyć kolejno w roztrzepanym jajku, bułce i jeszcze raz w jajku. Piec na rozgrzanej margarynie ok 5 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
ROLADKI ZE SZPINAKIEM
Roladki ze szpinakiem to dobrze prezentująca się i smaczna potrawa mięsna. Do jej przygotowania, oprócz mięsa i przypraw, potrzebujesz jedynie trzech dodatkowych składników: sera mozzarella, szpinaku oraz pieczarek. Opcjonalnie możesz też dodać pokrojone pomidory suszone. Gotowe danie sprawdzi się na obiad – dobrze będzie komponowało się z ziemniakami i różnego rodzaju kaszami, szczególnie gryczaną. Równie dobrze sprawdzi się na kolację: z dodatkiem sałaty i sezonowych warzyw, np. cukinii. Aby przygotować to danie, płaty mięsa wystarczy rozbić do takiej grubości, by z łatwością można było je zwijać. Do przyrządzenia farszu możesz wykorzystać świeży lub mrożony szpinak, który podduszony na patelni z pieczarkami uzyska odpowiednią konsystencję. Jeśli chcesz, by danie zyskało pikanterii, dodaj czosnek i ostre przyprawy. Całość – zwiniętą w roladę z dodatkiem mozzarelli pokrojonej w plasterki – obtocz w panierce z bułki tartej i jajka. Na koniec podsmaż z każdej strony. Wypróbuj koniecznie sprawdzony przepis na to smaczne danie.