Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać, osuszyć i przekroić na dwa kawałki. Rozbić, posypać solą i mielonym pieprzem. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w plasterki cukinię i ząbek czosnku. Dodać zioła prowansalskie.

Krok 2

Gdy cukinia zmięknie, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ostudzoną cukinię nałożyć na mięso i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką.

Krok 3

Płatki kukurydziane rozgnieść i wymieszać z zawartością saszetki Chrupery z kurczaka (tylko część z panierką) z dipem serowy. Roladki obtoczyć w panierce i smażyć na rumiano na oliwie. W czasie smażenia przygotować dip- wymieszać majonez z jogurtem i zawartością saszetki „dip serowy”.

Krok 4

Roladki podawać z sosem i ryżem lub podsmażonymi plasterkami cukinii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej