Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią
średnie
26 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukać, osuszyć i przekroić na dwa kawałki. Rozbić, posypać solą i mielonym pieprzem. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w plasterki cukinię i ząbek czosnku. Dodać zioła prowansalskie.
Krok 2
Gdy cukinia zmięknie, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ostudzoną cukinię nałożyć na mięso i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką.
Krok 3
Płatki kukurydziane rozgnieść i wymieszać z zawartością saszetki Chrupery z kurczaka (tylko część z panierką) z dipem serowy. Roladki obtoczyć w panierce i smażyć na rumiano na oliwie. W czasie smażenia przygotować dip- wymieszać majonez z jogurtem i zawartością saszetki „dip serowy”.
Krok 4
Roladki podawać z sosem i ryżem lub podsmażonymi plasterkami cukinii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Chrupery z kurczaka z dipem serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej