Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią
średnie
26 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukać, osuszyć i przekroić na dwa kawałki. Rozbić, posypać solą i mielonym pieprzem. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w plasterki cukinię i ząbek czosnku. Dodać zioła prowansalskie.
Krok 2
Gdy cukinia zmięknie, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ostudzoną cukinię nałożyć na mięso i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką.
Krok 3
Płatki kukurydziane rozgnieść i wymieszać z zawartością saszetki Chrupery z kurczaka (tylko część z panierką) z dipem serowy. Roladki obtoczyć w panierce i smażyć na rumiano na oliwie. W czasie smażenia przygotować dip- wymieszać majonez z jogurtem i zawartością saszetki „dip serowy”.
Krok 4
Roladki podawać z sosem i ryżem lub podsmażonymi plasterkami cukinii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Chrupery z kurczaka z dipem serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































