Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać, osuszyć i przekroić na dwa kawałki. Rozbić, posypać solą i mielonym pieprzem. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w plasterki cukinię i ząbek czosnku. Dodać zioła prowansalskie.

Krok 2

Gdy cukinia zmięknie, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ostudzoną cukinię nałożyć na mięso i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką.

Krok 3

Płatki kukurydziane rozgnieść i wymieszać z zawartością saszetki Chrupery z kurczaka (tylko część z panierką) z dipem serowy. Roladki obtoczyć w panierce i smażyć na rumiano na oliwie. W czasie smażenia przygotować dip- wymieszać majonez z jogurtem i zawartością saszetki „dip serowy”.

Krok 4

Roladki podawać z sosem i ryżem lub podsmażonymi plasterkami cukinii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane cukinią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej