Indycze chrupery z dipem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze chrupery z dipem serowym

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

7 łyżek

7 łyżek

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycle z indyka kroimy na mniejsze paski, delikatnie zwilżamy je wodą za pomocą pędzelka, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem.

Krok 2

Do płaskiego talerza wsypujemy panierkę z fixu chrupery , w której obtaczamy dokładnie z każdej strony mięso z indyka. Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę i układamy paski mięsa i smażymy z każdej strony.

Krok 3

Sałatę układamy na talerzu, a na nią przekładamy usmażone chrupery. W między czasie przygotowujemy sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu z fixu, który podajemy do mięsa z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej