Indycze chrupery z dipem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze chrupery z dipem serowym

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

7 łyżek

7 łyżek

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycle z indyka kroimy na mniejsze paski, delikatnie zwilżamy je wodą za pomocą pędzelka, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem.

Krok 2

Do płaskiego talerza wsypujemy panierkę z fixu chrupery , w której obtaczamy dokładnie z każdej strony mięso z indyka. Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę i układamy paski mięsa i smażymy z każdej strony.

Krok 3

Sałatę układamy na talerzu, a na nią przekładamy usmażone chrupery. W między czasie przygotowujemy sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu z fixu, który podajemy do mięsa z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej