Indycze chrupery z dipem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze chrupery z dipem serowym

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

7 łyżek

7 łyżek

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sznycle z indyka kroimy na mniejsze paski, delikatnie zwilżamy je wodą za pomocą pędzelka, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem.

Krok 2

Do płaskiego talerza wsypujemy panierkę z fixu chrupery , w której obtaczamy dokładnie z każdej strony mięso z indyka. Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę i układamy paski mięsa i smażymy z każdej strony.

Krok 3

Sałatę układamy na talerzu, a na nią przekładamy usmażone chrupery. W między czasie przygotowujemy sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu z fixu, który podajemy do mięsa z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze chrupery z dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej