
Składniki
1 szczypta
7 łyżek
9 plastrów
100 mililitrów
7 łyżek
3 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczak przekrawamy wzdłuż na 3 części, robiąc cienkie plastry. Zwilżamy je wodą doprawić pieprzem.
Krok 2
Do talerza wsypać panierkę z fixu chrupery, obtoczyć dokładnie z każdej strony płaty piersi. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć piersi z każdej strony.
Krok 3
Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu serowego z fixu. Ułożyć piramidki. Na spód dać plaster piesi, na to liść sałaty, porcję sosu, plaster sera, płat piersi, liść sałaty, sos, ser, pierś i na gore plaster sera.
Krok 4
Zapiec w piekarniku do stopienia się sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Chrupery z kurczaka z dipem serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej