Piramidka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piramidka z kurczaka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

7 łyżek

9 plastrów

100 mililitrów

7 łyżek

3 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak przekrawamy wzdłuż na 3 części, robiąc cienkie plastry. Zwilżamy je wodą doprawić pieprzem.

Krok 2

Do talerza wsypać panierkę z fixu chrupery, obtoczyć dokładnie z każdej strony płaty piersi. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć piersi z każdej strony.

Krok 3

Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu serowego z fixu. Ułożyć piramidki. Na spód dać plaster piesi, na to liść sałaty, porcję sosu, plaster sera, płat piersi, liść sałaty, sos, ser, pierś i na gore plaster sera.

Krok 4

Zapiec w piekarniku do stopienia się sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej