
Składniki
1 szczypta
7 łyżek
9 plastrów
100 mililitrów
7 łyżek
3 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczak przekrawamy wzdłuż na 3 części, robiąc cienkie plastry. Zwilżamy je wodą doprawić pieprzem.
Krok 2
Do talerza wsypać panierkę z fixu chrupery, obtoczyć dokładnie z każdej strony płaty piersi. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć piersi z każdej strony.
Krok 3
Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu serowego z fixu. Ułożyć piramidki. Na spód dać plaster piesi, na to liść sałaty, porcję sosu, plaster sera, płat piersi, liść sałaty, sos, ser, pierś i na gore plaster sera.
Krok 4
Zapiec w piekarniku do stopienia się sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Chrupery z kurczaka z dipem serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej