Piramidka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piramidka z kurczaka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

7 łyżek

9 plastrów

100 mililitrów

7 łyżek

3 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak przekrawamy wzdłuż na 3 części, robiąc cienkie plastry. Zwilżamy je wodą doprawić pieprzem.

Krok 2

Do talerza wsypać panierkę z fixu chrupery, obtoczyć dokładnie z każdej strony płaty piersi. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć piersi z każdej strony.

Krok 3

Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu serowego z fixu. Ułożyć piramidki. Na spód dać plaster piesi, na to liść sałaty, porcję sosu, plaster sera, płat piersi, liść sałaty, sos, ser, pierś i na gore plaster sera.

Krok 4

Zapiec w piekarniku do stopienia się sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej