Piramidka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piramidka z kurczaka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

7 łyżek

9 plastrów

100 mililitrów

7 łyżek

3 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak przekrawamy wzdłuż na 3 części, robiąc cienkie plastry. Zwilżamy je wodą doprawić pieprzem.

Krok 2

Do talerza wsypać panierkę z fixu chrupery, obtoczyć dokładnie z każdej strony płaty piersi. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć piersi z każdej strony.

Krok 3

Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu serowego z fixu. Ułożyć piramidki. Na spód dać plaster piesi, na to liść sałaty, porcję sosu, plaster sera, płat piersi, liść sałaty, sos, ser, pierś i na gore plaster sera.

Krok 4

Zapiec w piekarniku do stopienia się sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piramidka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej