
Składniki
1 szczypta
7 łyżek
9 plastrów
100 mililitrów
7 łyżek
3 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczak przekrawamy wzdłuż na 3 części, robiąc cienkie plastry. Zwilżamy je wodą doprawić pieprzem.
Krok 2
Do talerza wsypać panierkę z fixu chrupery, obtoczyć dokładnie z każdej strony płaty piersi. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć piersi z każdej strony.
Krok 3
Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu serowego z fixu. Ułożyć piramidki. Na spód dać plaster piesi, na to liść sałaty, porcję sosu, plaster sera, płat piersi, liść sałaty, sos, ser, pierś i na gore plaster sera.
Krok 4
Zapiec w piekarniku do stopienia się sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Chrupery z kurczaka z dipem serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej