
Składniki
1 szczypta
7 łyżek
9 plastrów
100 mililitrów
7 łyżek
3 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczak przekrawamy wzdłuż na 3 części, robiąc cienkie plastry. Zwilżamy je wodą doprawić pieprzem.
Krok 2
Do talerza wsypać panierkę z fixu chrupery, obtoczyć dokładnie z każdej strony płaty piersi. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć piersi z każdej strony.
Krok 3
Przygotować sos mieszając majonez ze śmietaną i saszetkę dipu serowego z fixu. Ułożyć piramidki. Na spód dać plaster piesi, na to liść sałaty, porcję sosu, plaster sera, płat piersi, liść sałaty, sos, ser, pierś i na gore plaster sera.
Krok 4
Zapiec w piekarniku do stopienia się sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Chrupery z kurczaka z dipem serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej