Sałatka z tuńczyka (przekładana)

Autor: aneta19_88 aneta19_88

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

350 gramów

3 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować jaja na twardo, odzielić żułtka od białek. Cebulę pokroić w kostkę

Krok 2

Układać warstwami w przeźroczystej salaterce: cebula połowa żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach białko - starte na tarce, na grubych oczkach połowa majonezu tuńczyk kukurydza reszta majonezu żółtka rozkruszone

Krok 3

Smacznego!!!! Sałatkę przechowujemy w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej