Sałatka z tuńczyka (przekładana) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka (przekładana)

Autor: aneta19_88

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

350 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować jaja na twardo, odzielić żułtka od białek. Cebulę pokroić w kostkę

Krok 2

Układać warstwami w przeźroczystej salaterce: cebula połowa żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach białko - starte na tarce, na grubych oczkach połowa majonezu tuńczyk kukurydza reszta majonezu żółtka rozkruszone

Krok 3

Smacznego!!!! Sałatkę przechowujemy w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej