
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
350 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować jaja na twardo, odzielić żułtka od białek. Cebulę pokroić w kostkę
Krok 2
Układać warstwami w przeźroczystej salaterce: cebula połowa żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach białko - starte na tarce, na grubych oczkach połowa majonezu tuńczyk kukurydza reszta majonezu żółtka rozkruszone
Krok 3
Smacznego!!!! Sałatkę przechowujemy w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej