Sałatka z tuńczyka (przekładana) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka (przekładana)

Autor: aneta19_88

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

350 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować jaja na twardo, odzielić żułtka od białek. Cebulę pokroić w kostkę

Krok 2

Układać warstwami w przeźroczystej salaterce: cebula połowa żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach białko - starte na tarce, na grubych oczkach połowa majonezu tuńczyk kukurydza reszta majonezu żółtka rozkruszone

Krok 3

Smacznego!!!! Sałatkę przechowujemy w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka (przekładana) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej