Sałatka z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selerem naciowym

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

12

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

265 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy seler naciowy, pierś z kurczaka i ananasa.

Krok 2

Wszystkie składniki przekładamy do miski.

Krok 3

Z majonezu, jogurtu naturalnego, ketchupu, soli i pieprzu robimy sos.

Krok 4

Łączmy pokrojone składniki z sosem i przekładamy do szklaneczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej