Sałatka z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selerem naciowym

Autor: Marta Stańczak

ratingratingratingratingrating

12

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy seler naciowy, pierś z kurczaka i ananasa.

Krok 2

Wszystkie składniki przekładamy do miski.

Krok 3

Z majonezu, jogurtu naturalnego, ketchupu, soli i pieprzu robimy sos.

Krok 4

Łączmy pokrojone składniki z sosem i przekładamy do szklaneczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej