
Składniki
6 sztuk
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kroimy seler naciowy, pierś z kurczaka i ananasa.
Krok 2
Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Krok 3
Z majonezu, jogurtu naturalnego, ketchupu, soli i pieprzu robimy sos.
Krok 4
Łączmy pokrojone składniki z sosem i przekładamy do szklaneczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej