
Składniki
6 sztuk
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kroimy seler naciowy, pierś z kurczaka i ananasa.
Krok 2
Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Krok 3
Z majonezu, jogurtu naturalnego, ketchupu, soli i pieprzu robimy sos.
Krok 4
Łączmy pokrojone składniki z sosem i przekładamy do szklaneczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej