
Składniki
6 sztuk
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kroimy seler naciowy, pierś z kurczaka i ananasa.
Krok 2
Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Krok 3
Z majonezu, jogurtu naturalnego, ketchupu, soli i pieprzu robimy sos.
Krok 4
Łączmy pokrojone składniki z sosem i przekładamy do szklaneczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej