Świąteczna sałatka

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

0.5 opakowania

1 sztuka

6 sztuk

1 opakowanie

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchew ugotuj, zostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, włóż do miski, dodaj groszek i kukurydzę.

Krok 3

Majonez wymieszaj z musztardą i dopraw.

Krok 4

Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej